aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Σόκαρε» την… αυτοκαταστροφική Λίβερπουλ η Μπόρνμουθ!

«Σόκαρε» την… αυτοκαταστροφική Λίβερπουλ η Μπόρνμουθ!

Η Λίβερπουλ δεν «καθάρισε» όταν μπορούσε το εκτός έδρας ματς με τη Μπόρνμουθ και η ομάδα του Έντι Χάου της έκανε τεράστια ζημιά! Με μια εμφάνιση γεμάτη… μαγκιά, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μια ΦΟΒΕΡΗ ανατροπή (από 1-3 σε  4-3) και υποχρέωσαν τους «κόκκινους» να μείνουν στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ και στο -4 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Χωρίς κάτι αξιοσημείωτο κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι παίκτες της Λίβερπουλ προσπαθούσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ορίγκ-μετά από ωραία μπαλιά του Κλάιν-να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν (χαρακτηριστικό πως κέρδισαν μέσα σε ένα δίλεπτο τέσσερα σερί κόρνερ), έκλεισαν τη Μπόρνμουθ στο δικό της μισό και οι προσπάθειές του δικαιώθηκαν στο 20’, όταν ο Μανέ κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε σωστά τον Μπόρουτς για το 0-1.

Η ομάδα του Χάου προσπάθησε να απαντήσει, όμως οι «κόκκινοι» (που σήμερα φορούσαν πράσινα) χτύπησαν και πάλι δύο λεπτά αργότερα. Ο Χέντερσον βρήκε ωραία τον Οριγκί που έφυγε στην κόντρα, ο Βέλγος πέρασε τον Μπόρουτς και πλάσαρε σωστά από μακριά για το 0-2 που απλούστευσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση! Στο 36’ η Μπόρνμουθ απείλησε με τον Στάνισλας και στην εξέλιξη της φάσης ζήτησε σωστά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φιρμίνιο στην Άκε, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς, που το πρώτο του μισό ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-2.

Με μια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τη Μπόρνμουθ, καθώς ο Άιμπ πήρε τη θέση του Κινγκ στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 55’ ο Χάου προχώρησε και σε αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Στάνισλας αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο. Στην αμέσως επόμενη φάση η Μπόρνμουθ ξαναμπήκε στο ματς. Ο Μίλνερ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Φρέιζερ (που πέρασε στη θέση του Στάνισλας) και ο Γουίλσον νίκησε από το σημείο του πέναλτι τον Κάριους και μείωσε σε 1-2.

Η Λίβερπουλ πάντως κατάφερε να βρει άμεσα την απάντηση και να επαναφέρει στα δύο γκολ το προβάδισμά της. Στο 64’ ο Μανέ πέρασε τη μπάλα στον Τσαν και αυτός νίκησε τον Μπόρουτς, κάνοντας το 3-1 υπέρ της ομάδας του Κλοπ. Ο Φρέιζερ στο 70’ απείλησε με ένα δυνατού σουτ που «έβγαλε» δύσκολα ο Κάριους, ενώ λίγο αργότερα ο Μίλνερ προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα δεν πέρασε για ελάχιστα εκατοστά τη γραμμή του τέρματος.

Η Μπόρνμουθ πάντως έδειξε τσαγανό και δεν είχε διάθεση να αφήσει έτσι το ματς. Σε μια ωραία αντεπίθεση στο 76’ η μπάλα έφτασε στον εξαιρετικό απόψε Φρέιζερ, ο οποίος νίκησε αυτήν τη φορά τον Κάριους για το 2-3! Η πίεση της Μπόρνμουθ συνεχίστηκε και οι γηπεδούχοι έφτασαν και στην ισοφάριση μόλις δύο λεπτά μετά! Ο Φρέιζερ ανέλαβε ρόλο δημιουργού και βρήκε εντός περιοχής τον Κουκ, με τον Άγγλο σέντερ μπακ να λειτουργεί σαν φορ και να γράφει το 3-3!

Μάλιστα στο 81’ ο Αφόμπε έφτασε… φάτσα με την επική ανατροπή, αλλά ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ τον νίκησε στο τετ ε τετ και διατήρησε το 3-3. Τα τελευταία η μπάλα ήταν πάνω-κάτω. Η Λίβερπουλ άγγιξε το τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις δύο φορές (Οριγκί, Λαλάνα), όμως αυτή που το βρήκε ήταν η Μπόρνμουθ που ολοκλήρωσε μια φοβερή ανατροπή στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Άκε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Σμιθ, Φράνσις, Κουκ, Άκε, Άρτερ, Γκόσλινγκ (75’ Αφόμπε), Κινγκ, Γουίλσιρ, Στάνισλας, Γουίλσον

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Λέιβα, Λόβρεν, Μίλνερ, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (69’ Λαλάνα), Φιρμίνιο, Οριγκί

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ