aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Σόκαρε» τη Νιουκάστλ στο τελευταίο λεπτό η Γουλβς

«Σόκαρε» τη Νιουκάστλ στο τελευταίο λεπτό η Γουλβς

Ένα γκολ του Ντόχερτι στις καθυστερήσεις χάρισε σημαντικότατη νίκη στη Γουλβς κόντρα στην Νιούκαστλ (1-2), η οποία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «λύκων» στην έδρα της Νιούκαστλ για το πρωτάθλημα από το μακρινό 1959!

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στην πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Κόστα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο τελείως ξεχασμένος από τους αμυντικούς των γηπεδούχων Ζότα, κοντρόλαρε ιδανικά και από κοντά έβαλε μπροστά τη Γουλβς.

Στη συνέχεια οι «καρακάξες» ανέβασαν στροφές και αντέδρασαν, πιέζοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου για να δικαιωθούν στο 22′. Ο Ροντόν στάθηκε άτυχος στέλνοντας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος βρήκε με ιδανική σέντρα τον Αγιόθε Πέρεθ και εκείνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πορτογάλου τερματοφύλακα για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς καλό ρυθμό, με τις αριθμητικές ισορροπίες να αλλάζουν στο 57’, όταν ο Γέντλιν έχασε την μπάλα από τον Ζότα σε πολύ επικίνδυνη θέση και στη συνέχεια τον ανέτρεψε πριν εκείνος μπει στην μεγάλη περιοχή της ομάδας του. Ως τελευταίος αμυντικός αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες.

Από εκεί και μετά, η Γουλβς πίεσε, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 76’, με τον Χιμένες να τραντάζει με δυνατό σουτ το οριζόντιο δοκάρι και τελικά πήρε τη νίκη στο 90’+5’, όταν ο Ντόχερτι, μετά από ασταθή επέμβαση του Ντουμπράβκα σε σουτ του Ζότα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής 

Σάββατο 9/12 
Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ 0-4 
(25’, 48’, 77’ Σαλάχ, 68’ αυτ. Κουκ)

Άρσεναλ-Χάντερσφιλντ 1-0 
(83’ Τορέιρα)

Μπέρνλι-Μπράιτον 1-0
(40’ Ταρκόφσκι)

Κάρντιφ-Σαουθάμπτον 1-0
(74’ Πάτερσον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ 4-1
(13’ Γιανγκ, 28’ Μάτα, 42’ Λουκάκου, 82’ Ράσφορντ – 67’ πεν. Καμαρά)

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 3-2 
(48’ Σνόντγκρας, 62’ Ερνάντες, 65’ Φελίπε Άντερσον – 6’ ΜακΆρθουρ, 76’ Σλουπ)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 2-0 
(45′ Καντέ, 78′ Νταβίντ Λουίς)

Λέστερ – Τότεναμ 0-2
(45’ Σον, 58’ Άλι)

Κυριακή, 10/12 
Νιούκαστλ-Γουλβς 1-2
(23’ Πέρεζ – 17’ Ζότα, 90’+5′ Ντόχερτι)

Δευτέρα, 11/12 

Έβερτον-Γουότφορντ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ