aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣωφρόνης: «Ό,τι ακούτε από εμένα, αυτό συμβαίνει»

Σωφρόνης: «Ό,τι ακούτε από εμένα, αυτό συμβαίνει»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Σωφρόνης Αυγουστή στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τα παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος. Ο Κύπριος τεχνικός ξεκαθάρισε πως η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και αποτελέσματα για να βρει τον δρόμο της, ενώ αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο πριν από τον αγώνα με την ΑΕΛ.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πέτρο Κονναφή, απάντησε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόδοση και τον λόγο που αποχώρησε από την ομάδα ο Χρήστος Γουίλερ, ενώ αποκάλυψε πως όταν επέστρεψε προσέγγισε ξανά τον Περικλή Παπαπαναγή.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Φανούριος Κωνσταντίνου: «Αποδεχόμαστε τις ευθύνες μας, αποδεχόμαστε ότι άρχισαν όλα στραβά, αλλά δεν αποδεχόμαστε ότι είμαστε ακυβέρνητοι. Έχουμε μεγάλους παίκτες, μεγάλο προπονητή και θα επανέλθουμε. Πρέπει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα του. Ευχαριστούμε τον Κονναφή, έκανε μεγάλες προσπάθειες. Δεν έχει καμία εμπλοκή πλέον ο Πέτρος ούτε στις μετεγγραφές ούτε τίποτα. Χρειαζόμαστε ηρεμία. Θα ξεκαθαρίζουμε πλέον τα πάντα και να κοπεί η καραμέλα με τα επεισόδια των ποδοσφαιριστών. Δεν θέλουμε να μας λέει μπράβο ο κόσμος. Θέλουμε να υπάρχει παρακαταθήκη στον Απόλλωνα. Καλό είναι να συσπειρωθεί ο κόσμος, να έλθουν κοντά για να προχωρήσουμε».

Ο Σωφρόνης Αυγουστή αρχικά ανέφερε: «Ευχαριστώ δημόσια τον Πέτρο. Να είμαστε ειλικρινείς. 2017 –  2018 ήμασταν 100% επιτυχημένοι. Αυτά έχουν οι μετεγγραφές. Τώρα, όπως είπε και ο Φανούριος, η ομάδα έχει αρκετά θέματα με κάποια θέματα που έβγαιναν έξω. Ένας λόγος που αρχίζουν οι δημοσιογραφικές διασκέψεις είναι αυτός. Δεν είμαι καλός στην τεχνολογία, πολλοί λένε ότι έχω ψεύτικο προφίλ. Ότι λέω εγώ εδώ είναι η αλήθεια. Κάποιες φορές που θα κρύψω κάτι είναι για λόγους τακτικής. Όμως αυτό που έγινε και να λένε ότι έμεινε σπίτι ποδοσφαιριστής για να πάρει την ασφάλεια (για τον Χάμπο), ή για τα σενάρια τι έγινε στην προπόνηση με τον Χάμπο ή τον Ρομπέρζ και τον Σελάγια. Ο Απόλλων δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν έχει ανάγκη να δώσει λάθος πληροφορίες για εσάς. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει ανάγκη την στήριξη απ’ όλους, από τον κόσμο αλλά και από εσάς. Γι αυτό κάθε Πέμπτη θα είμαι εδώ για να σας απαντώ σε όλα για το καλό της ομάδας. Έχουμε πολλά παιχνίδια και η ομάδα αυτό που θέλει είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρόλο που είπα ότι δεν φθάσαμε στο επίπεδο που ήθελα. Στις 35 μέρες έχουν αλλάξει πολλά. Είναι όμως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που έβλεπαν στα μάτια όλους τους αντίπαλους, έχασαν την αυτοπεποίθηση τους. Υπάρχει αρκετός δρόμος και ο μόνος μας στόχος θα είναι η νίκη».

Για την ΕΝΠ: «Σε όλα της τα παιχνίδια έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς. Τα τελευταία δύο αρνητικά αποτελέσματα που είχε η ομάδα μας δεν μπορώ να πω ότι δεν παίξαμε καλά. Όμως ο αντίπαλος, η Άχνα κατάφερε με μία τελική να σκοράρει το ίδιο και η ΑΕΛ με δύο τελικές από δικά μας λάθη κατάφερε να βάλει δύο γκολ. Το μόνο που ζητώ είναι οι τρεις βαθμοί. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να φέρουμε τους βαθμούς στην Λεμεσό».

Κληθείς να απαντήσει για την αποχώρηση και τις εμφανίσεις του Γουίλερ: «Ήμουν ο πρώτος που είπα να έρθει στην πρώτη ομάδα ο Γουίλερ. Τότε που έφυγε ο Χρήστος, ήθελε να παίζει βασικός και τότε είχαμε τον Ζάντερ και τότε κανείς δεν ασχολήθηκε γιατί έφυγε ο Γουίλερ. Όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Δεν ήθελε να μείνει. Δεν αποδέχομαι από κανένα να μου βάλει όρο ότι θα παίζει. Ο Πίττας αποδέχθηκε ότι θα παλέψει για μία θέση στην ομάδα».

Για την ομάδα του: «Βλέπουμε τον Ντιέγκο (σ.σ Αγκίρε) και τον θαυμάζουμε, βλέπουμε τον Γιαννιώτα, τον Ενσούε να βοηθάει. Σιγά σιγά όλοι θα βοηθήσουν. 11 όμως είναι οι θέσεις και έχουμε 25 ποδοσφαιριστές. Όσοι δεν θα ανταποκριθούν στο μεγαλείο του Απόλλωνα και όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα το δούμε. Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν. Υπάρχουν και άτυχες στιγμές, όπως του Φακούντο που έβγαλε τραυματισμούς και φάνηκε το πρόβλημα της ομάδας. Ελπίζουμε και περιμένουμε να επιστρέψει για να δώσει νέα δυναμική».

Για τον Περικλή: «Δεν ήταν δική μου η ευθύνη η αποχώρηση του. Είχε μία πολύ καλή πρόταση, ήθελε η οικογένεια του να πάει, ήταν μακριά η ομάδα του. Όταν επέστρεψα είχα επικοινωνία μαζί του. Τα πράγματα είναι δύσκολα, βρήκε την ηρεμία του και ο ΟΦΗ κάνει μία εξαιρετική πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι κρίμα να αδικούμε τους νέους συνεργάτες, κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Τον λόγο πήρε ξανά ο Φανούριος: «Δεν υπάρχει καμία απόφαση για αντικαταστάτη του Κονναφή. Ο Σωφρόνης έχει άψογη συνεργασία με τον Κίρζη. Προχωρούμε όπως έχουμε για να επανέλθει η ομάδα».

Για την Ανόρθωση και τις υπόλοιπες ομάδες: «Αυτή τη στιγμή η Ανόρθωση παίζει εξαιρετικά με τον Τιμούρ. Έχει βρει την χημεία της και έχει κάνει φρούριο το Αντώνης Παπαδόπουλος. Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές με τις υπόλοιπες ομάδες. Το σημαντικό είναι ότι οι μικρές ομάδες είναι αρκετά δυνατές και θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Εμείς έχουμε θέματα στο τέλειωμα των φάσεων, πρέπει να βρούμε ηρεμία σε όλους τους τομείς (αποδυτήρια, αγωνιστικό χώρο και κόσμο). Έχουμε ανάγκη τα θετικά αποτελέσματα. Αν καταφέρουμε όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σίγουρα ο Απόλλωνα θα καταφέρει να παίξει το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε παλιά. Αυτό που ζητούμε τώρα είναι το αποτέλεσμα».

Εν τέλει ανέφερε: «Στο ποδόσφαιρο οι προπονήσεις είναι πιο δύσκολες από τα παιχνίδια. Εγώ σαν προπονητής δεν σταματώ το παιχνίδι, μπορεί να παίζουμε 60 λεπτά καθαρό ποδόσφαιρο, στο πρωτάθλημα παίζουμε 30-40. Για να είμαι ειλικρινής δεν βρίσκουμε ρυθμό στους αγώνες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ