aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣοφοκλέους: «Τα μεγαλύτερα μας προβλήματα είναι ο Πέτεφ και ο Πάμπος»

Σοφοκλέους: «Τα μεγαλύτερα μας προβλήματα είναι ο Πέτεφ και ο Πάμπος»

Στην οπαδική ιστοσελίδα anatoliki.com μίλησε ο πρόεδρος της AEΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους.

Διαβάστε τι είπε στην ιστοσελίδα anatoliki.com για την ομάδα, τους στόχους της, τον προπονητή και όχι μόνο:

Καταρχάς πρόεδρε μια πρώτη τοποθέτηση θέλουμε από εσάς. 

«Στόχος είναι η ομάδα μας να γίνει από μόνη της χρηματοδοτούμενη και να μην στηρίζεται σε κανένα. Το μπάτζετ θα μειωθεί και άλλο αλλά η ομάδα θα είναι πιο δυνατή αγωνιστικά, να είστε σίγουροι. Μόνο με αυτό τον τρόπο ίσως έρθουν νέοι να αναλάβουν κάποτε την ΑΕΛ είτε σαν ομάδα είτε κάποιος από μόνος του. Βλέποντας τι γίνεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο και σε κάποιες ομάδες δεν πρέπει να αφήσουμε την ΑΕΛ να περάσει στον έλεγχο κάποιων που έχουν σαν στόχο να βγάζουν από την ΑΕΛ αντί να προσφέρουν. Αν με ρωτάτε για να επιβιώσει ένα σωματείο πρέπει να κάνει ότι κάνουμε και εμείς, διαχειρίσιμους προϋπολογισμούς».

Πόσο κοντά είναι η ΑΕΛ στο να έχει διαχειρίσιμο προϋπολογισμό όπως λέτε;

«Είμαστε κοντά. Αν όλα πάνε καλά με την νέα χρονιά (όχι φέτος), θα πέσει και άλλο ο προϋπολογισμός αλλά η ομάδα θα είναι ακόμα πιο δυνατή αγωνιστικά. Πρέπει να απαλλαγούμε από κάποιες υποχρεώσεις και σιγά σιγά θα γίνει και αυτό. Πλέον το πλάνο είναι ξεκάθαρο. Τόσα πληρώνω για προπονητή και τόσα για τον παίκτη. Και για να έρθει ποδοσφαιριστής σκανάρεται καλά από εμάς και μετά και μετά πρέπει να είναι μέσα στο συμβόλαιο που προτείνουμε».

Για τι συμβόλαια μιλάμε πρόεδρε στη ΑΕΛ;

«Αυτά που μπορούμε να πληρώνουμε. Όλοι οι νέοι έχουν χαμηλά συμβόλαια και κάποιοι από 2500 τον μήνα! Διότι τους κλείσαμε εμείς και δεν πληρώσαμε ούτε την ομάδα τους αφού ήρθαν ελεύθεροι ενώ δεν υπήρχαν ούτε ενδιάμεσοι παράγοντες. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλα συμβόλαια όπως οι Αρουαμπαρένα, Μιτρέα, Αϊρόσα κλπ αλλά έχουν όλοι κάνει αναπροσαρμογή και έχουν μειώσει το συμβόλαιο τους για φέτος και μάλιστα είναι και ευχαριστημένοι».

Από θέμα πληρωμών πού βρισκόμαστε;

«Είναι όλοι πληρωμένοι για την περσινή χρονιά. Σημειώστε το διότι είναι σημαντικό. Ίσως να είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει πληρωμένους τους ποδοσφαιριστές της. Ξέρω ότι έχει άλλες μεγάλες ομάδες με μεγαλύτερα οικονομικά μεγέθη που δεν είναι πληρωμένοι».

Η ΑΕΛ πραγματοποίησε φέτος ένα έγκαιρο και από ότι φαίνεται σωστό προγραμματισμό αν λάβουμε υπόψη και την πίεση που υπήρχε. 

«Ένας κύριος λόγος είναι ότι κρατήσαμε τον κορμό. Όποιος έπρεπε να αποχωρήσει, αποχώρησε αν είδατε. Κρατήσαμε αυτούς που έπρεπε κάνοντας τους αναπροσαρμογή και προχωρήσαμε με σωστή μεταγραφική ενίσχυση».

Πρόεδρε οικονομικά πως είναι η ομάδα;

«Αν συγκρίνεις αναλογικά τα χρέη της ΑΕΛ με άλλες ομάδες ίσως να μη πιστεύεις τι θα δεις. Είμαστε σε καλό δρόμο διότι βάλαμε ένα σωστό πρόγραμμα αλλά ακόμη θέλουμε. Τα μεγαλύτερα μας προβλήματα είναι ο Πέτεφ και ο Πάμπος Χριστοδούλου. Πληρώνουμε και για τους δύο ένα ποσό με τον μήνα. Να μην ξεχνάμε ότι η διοίκηση αυτή πληρώνει και άλλα όπως την κατασκευαστική εταιρεία που έφτιαξε το κλειστό. Έχουμε δώσει πάνω από 170,000 ευρώ μέχρι τώρα και έχουμε ρίξει εκείνο το χρέος αρκετά».

Έρχεται και το Fan Day όπου εκεί περιμένετε στήριξη από τους φίλους της ομάδας;

«Θέλουμε και άλλα εισιτήρια διαρκείας. Το να έχει η ΑΕΛ 900 εισιτήρια διαρκείας δεν γίνεται. Μακάρι να έρθει ο κόσμος και να κάνει το εισιτήριο διαρκείας. Πέρσι κάναμε 1700 εισιτήρια διαρκείας με τις τιμές να είναι πολύ χαμηλές. Κάποτε λέμε κάποια πράγματα ή και νούμερα και ορισμένοι το παρεξηγούν. Νομίζουν πως τους προσβάλλουμε κιόλας. Από τα εισιτήρια η ΑΕΛ στην ουσία δεν παίρνει και κάτι. Αν κάτσει κάποιος και τα δει θα δει ότι η ΑΕΛ καλύπτει τα έξοδα των παιχνιδιών της αλλά και τα πρόστιμα που συνήθως μας βάζει η δικαστική από τα εισιτήρια που κόβει και αυτό κάποτε δεν είναι αρκετό».

Με το θέμα του γηπέδου που είμαστε πρόεδρε;

«Το γήπεδο θα γίνει. Αυτό είναι δεδομένο. Περιμένουμε να μπει ο θεμέλιος λίθος σύντομα. Είναι τελειωμένη υπόθεση. Θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός και θα ανοιχτούν οι προσφορές. Μόλις καταχωρηθεί ο διαγωνισμός ξεκινάνε τα έργα. Υπολογίζουμε μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου θα ξεκινήσουμε τα έργα».

Η ΑΕΛ θα καταγγείλει τελικά τον διαιτητή με την Αούστρια;

«Ναι θα τον καταγγείλουμε. Ετοιμάζουμε τα έγγραφα και προχωρούμε. Δεν θα ληφθεί υπόψη στην ποινή που θα μας βάλουν φυσικά. Η ΑΕΛ δεν έχει να κερδίσει κάτι από αυτό αλλά θα τον καταγγείλουμε στα αρμόδια σώματα».

Με ποιους στόχους μπαίνει η ομάδα φέτος;

«Να μπει στην εξάδα και να βγει και πάλι στην Ευρώπη. Το να βγαίνεις στην Ευρώπη τακτικά πρέπει να είναι ρεαλιστικά ο στόχος μας και αυτό αποφέρει στην ομάδα έσοδα τα οποία βοηθούν στον προϋπολογισμό μας».

Κεφάλαιο Μπρούνο Μπαλταζάρ

«Είναι ένας προπονητής μελετημένος. Έχει καλό επιτελείο και σε συνεργασία με αυτούς είδατε τι μπορεί να κάνει. Κάνει πολύ καλή ανάλυση του αντιπάλου και της τακτικής που θα ακολουθεί η ομάδα.»

Με τον Λούκας Σόουζα που βρισκόμαστε μέχρι τώρα;

«Είμαστε στα δικαστήρια και περιμένουμε την FIFA να επιδικάσει το ποσό που δικαιούμαστε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ