aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣοφοκλέους: «Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, την ΚΟΠ, τον ΚΟΑ και τη Βουλή»

Σοφοκλέους: «Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, την ΚΟΠ, τον ΚΟΑ και τη Βουλή»

Σπάνια τοποθετείται δημόσια, όμως όταν το κάνει σηκώνει μπόλικη σκόνη. Ο λόγος για τον Ανδρέα Σοφοκλέους, η παρουσία του οποίου στην εκπομπή «Χωρίς VAR» το βράδυ της Πέμπτης (18/3, 21:30) όπως αναμενόταν δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Ομόνοιας, Σταύρο Παπασταύρου, τη διαιτησία, τον Λεόντιο Τράττο, ενώ χαρακτήρισε αδύναμη την ΚΟΠ΄.

Οι σημαντικότερες αναφορές του Ανδρέα Σοφοκλέους

«Στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει η σωστή και νούσιμη διαχείριση. Επενδύσαμε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και παίκτες που γνώριζε το προπονητικό τιμ και ήταν στα πλαίσια του μπάτζετ μας. Ιδιαίτερα το τελευταίο χρόνο που βρίσκεται σε κρίση το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό. Σκεφτείτε πόσα λεφτά απώλεσε η ΑΕΛ και όλες οι ομάδες. Η Oμοσπονδία είναι αδύνατη, η ηγεσία δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις και είναι ξεκάθαρο. Ακόμη περιμένουμε συνάντηση με το υπουργείου. Εμείς από τον Σεπτέμβρη δεν κόψαμε ένα εισιτήριο. Όλοι οι κλάδοι είχαν κάποια χαλάρωση εκτός το ποδόσφαιρο. Εγώ έστειλα στην ΚΟΠ μια μελέτη και να την προωθήσει στην ΟΥΕΦΑ. Τα σωματεία πάντα φταίνε, όποια και να είναι η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών».

Για τη διαχείριση του αγωνιστικού τμήματος: «Εμείς βασιστήκαμε σε έναν κορμό που κέρδισε το κύπελλο το 2019. Κάναμε κάποιες προσθαφαιρέσεις πέρσι, προσθέσαμε και φέτος και η ραχοκοκαλιά είναι εκεί».

Για τον προγραμματισμό της ΑΕΛ: «Ήδη ξεκινήσαμε προγραμματισμό για του χρόνου. Έχουμε παίκτες που είναι στα ζητούμενα για μετεγγραφές. Θα πουλήσουμε κάποιους παίκτες αλλά θα συνεχίσουμε με σωστό τρόπο για να έχουμε συνέχεια. Δεν θα ξηλώσουμε, αλλά θα προσθέσουμε».

Για τη διαιτησία: «Είπα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ότι οι ικανοί διαιτητές ότι είναι λίγοι. Χρειάζονται περισσότεροι ικανοί διαιτητές. Είχαμε προτείνει να φέρει μόνιμα ξένους διαιτητές, οι οποίοι να είναι τακτικής βάσεως στην Κύπρο. Είναι μια πρόταση και πρέπει να εξεταστεί άμεσα. Δεν μπορούν οι διαιτητές που έχουμε σήμερα να κάνουν όλα τα παιχνίδια. Υπάρχει και ένα σύννεφο πάνω από τη διαιτησία . Αυτοί που ξέρουν κάποια πράγματα παραπάνω και έδωσαν καταθέσεις οφείλουν να σταθούν μαζί μας. Έγινε κατάθεση ή όχι; Υπεδείχθησαν νονοί του παρασκηνίου ή όχι; Αναφέρθηκαν στοιχεία τα οποία μιλούν για παρασκήνιο; Αν έγινε αυτό και ο λειτουργός που διαχειρίστηκε την υπόθεση δεν προχώρησε στην αστυνομία για να ληφθούν καταθέσεις και να ξηλωθεί αυτό το κύκλωμα και άφησε μόνο να αιωρείται μόνο ότι δόθηκε κατάθεση δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι πως υπάρχει ασάφεια και αφήνει τον καθένα να κάνει τα δικά του συμπεράσματα. Όπως είπε ο κ. Παπαχαραλάμπους αυτό βοηθά την Ομόνοια».

Για τα υπονοούμενα που άφησε η ΑΕΛ για τον Λεόντιο Τράττο: «Είναι κόκκινο πανί για την ΑΕΛ. Με τη βοήθεια του Τράττου χάσαμε ένα κύπελλο και ένα πρωτάθλημα. Χάσαμε το 2014 το πρωτάθλημα όταν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεν μας έδωσε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό. Εμείς δεν τον θέλουμε στη διαιτησία. Για εμάς ο άνθρωπος είναι διεφθαρμένος».

Είναι αλλοιωμένη η βαθμολογία πιστεύεται λόγω λαθών; «Σε μεγάλο βαθμό όχι, αλλά στον τελευταίο αγώνα ναι. Αυτός έκρινε την βαθμολογία σήμερα και μπορεί να κρίνει και το πρωτάθλημα».

Για το θέμα της αποζημίωσης από την Ομόνοια και την περσινή συμφωνία: «Μιλούμε εδώ και 3-4 μήνες για να θυμηθεί τι συμφωνήσαμε. Όλοι οι υπόλοιποι θυμούνται και μόνο ο Παπασταύρου δεν θέλει να θυμάται. Προτείναμε και μια φόρμουλα λύσης. Αφού θέλεις να δώσεις 100.000 ευρώ, δώσε 100.000 ευρω και αφού θέλεις να είσαι φιλάνθρωπος έλα να δώσουμε και από 25.000 ευρώ επιπλέον σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δεν είχαμε γραπτώς τη συμφωνία γιατί ο ίδιος ο Παπασταύρου είπε πως οι δικηγόροι του, του είπαν να μην υπογράψει. Μεγάλη ευθύνη έχει και η Ομοσπονδία καθώς στην συμφωνία ήταν να κρατήσει τα λεφτά από την ΟΥΕΦΑ η Ομοσπονδία και να μας τα δώσει με τη σύμφωνο γνώμη του κ. Παπασταύρου. Της ΑΕΚ τα έδωσε, εμείς περιμένουμε. Αν πει όχι θα πάμε δικαστήρια. Η συμφωνία υπάρχει αφού τα έδωσε στην ΑΕΚ».

Ποια είναι η άποψη σας για τον κ. Παπασταύρου; Είναι και αυτός επιχειρηματίας όπως και εσείς και άλλοι πρόεδροι που βάζουν χρήμα στο ποδόσφαιρο… «Δεν θα χαρακτηρίσω κανένα συνάδελφο που είναι σε οποιαδήποτε ομάδα. Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Για εμένα ήταν λίγο προσβλητικός ο τρόπος που ήρθε ο κ. Παπασταύρου στην Κύπρο μιας και άφηνε να νοηθεί πως εμείς οι ιθαγενείς στο νησί είμαστε μπουχτισμένοι στη βρωμιά και ήρθε στο νησί ως Άγιος για να καθαρίσει τον τόπο. Το μόνο που βλέπουμε είναι να συντηρούνται κάποιες σκιές. Από τη στιγμή που ο κ. Παπασταύρου είχε άμεση επαφή με αυτούς που όπως είπε είχε τιμοκαταλόγους, οφείλεις να ανοίξεις τα χαρτιά σου στις αρχές. Είναι πολύ σημαντική η δήλωση του, πάρα πολύ σημαντική. Είπε πως έδωσε κατάθεση, και το θεωρούμε δεδομένο πως έδωσε. Αυτός που έπιασε την κατάθεση γιατί δεν προχώρησε; Αν υπήρχαν στοιχεία για άτομο που κατέχει και επηρεάζει γιατί δεν προχώρησε να καλέσει την αστυνομία να φέρει τον κύριο αυτό για κατάθεση; Αντί αυτού τα μέλη της επιτροπής τσακώνονταν για το αν υπάρχει ή όχι κατάθεση. Όταν η Ομόνοια είχε κακές διαιτησίες ερχόταν πάλι το θέμα. Παρεμβαίναν τα κόμματα ο ένας και ο άλλος και στο τέλος η επιτροπή διαλύθηκε και αν υπήρχαν στοιχεία καταστράφηκαν».

Ο κ. Παπασταύρου ήθελε να προστατεύσει τα στοιχεία που κατέθεσε, αυτή είναι η θέση του: «Αυτό που σας είπα πριν. Εμείς οι ιθαγενείς δεν μπορούμε, πρέπει να φέρουμε το FBI. Είναι πολλά τα συμφέρονται που παίζονται και δεν βγαίνει άκρη. Θα στείλουμε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, την ΚΟΠ, τον ΚΟΑ και τη βουλή. Κύριοι πάρτε τα μέτρα σας. Αν υπάρχει κατάθεση πάρτε την και προχωρήστε σε ενέργειες πριν φύγει ο κ. Παπασταύρου. Υπάρχουν άτομα που επηρεάζουν φέρτε τους μέσα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ