aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣκόρπισε τρόμο ο Άγιαξ πριν τον Παναθηναΐκό

Σκόρπισε τρόμο ο Άγιαξ πριν τον Παναθηναΐκό

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ, ο Άγιαξ διέλυσε την Ναϊμέγκεν (5-0) στην πιο μεστή φετινή του εμφάνιση χάρη σε χατ-τρικ του σούπερ-πιτσιρικά Κάσπερ Ντόλμπεργκ!

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται να ξεμουδιάζει / ξεσκουριαζει με φιλικά τύπου Καλλιθέας, ο Άγιαξ δουλεύει με τις μηχανές του στο φουλ. Το ακόμα χειρότερο για τους πράσινους; Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη των πράσινων στο Άμστερνταμ, η ομάδα του Πίτερ Μπος έκανε την πιο μεστή φετινή της εμφάνιση. Ο Αίαντας δεν έδειξε το παραμικρό έλεος στην Ναϊμέγκεν και με το ευρύ 5-0 χόρτασε από καλό ποδόσφαιρο τον απαιτητικό κόσμο του.

Το ακόμα καλύτερο για τον Άγιαξ είναι πως βρίσκει ένα νέο σούπερ σκόρερ στο πρόσωπο του Κάσπερ Ντόλμπεργκ. Ο Δανός πιτσιρικάς που φέρνει τον Γιον-Νταλ Τόμασον και ο οποίος «σκότωσε» τον ΠΑΟΚ φέτος στο Άμστερνταμ έγινε σε ηλικία 19 ετών και 45 ημερών ο νεαρότερος παίκτης του Άγιαξ που έκανε χατ-τρικ από το 2001 (Φαν ντερ Φάαρτ) και έδειξε ότι εκτός από το μέλλον του ανήκει και το παρόν.

Ο Ντόλμπεργκ που έχει πετύχει φέτος 11 γκολ σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια του Άγιαξ σκόραρε με τρεις διαφορετικούς (όλοι τους εκπληκτικοί) τρόπους, δείχνοντας το σπάνιο ταλέντο του. Έκανε χατ-τρικ μέσα σε 18 λεπτά (19’, 24’, 37’), σκοράροντας με δεξί ευθύβολο σουτ, ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ και γυριστή κεφαλιά, δείχνοντας το πλούσιο ρεπερτόριο του.

Ο φορμαρισμένος Μπερτράν Τραορέ σκόραρε κι αυτός με φαλτσαριστό πλασέ (55’), ενώ το τελικό σκορ έκλεισε με φοβερό σουτ εκτός περιοχής ο Δανός μέσος Λάσε Σούνε (57’), με τον Άγιαξ να κατεβάζει στροφές στο τελευταίο μισάωρο και να «αρκείται» στο 5-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ