aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Σκόρπισε» την Ρέιντζερς ο Ντεμπελέ!

«Σκόρπισε» την Ρέιντζερς ο Ντεμπελέ!

Ποιος το περίμενε ότι το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Σέλτικ και της Ρέιντζερς, θα εξελισσόταν σε παράσταση για έναν ρόλο… Οι «Κέλτες» έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο του «Σέλτικ Παρκ» και έδειξαν ποιος είναι το… αφεντικό, κερδίζοντας τους αιώνιους αντιπάλους τους με το επιβλητικό 5-1!

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Σέλτικ έδειξε πως ήθελε να κυριαρχήσει σε αυτό το «Old Firm», μπροστά στο εκδηλωτικό κοινό της.

Στα πρώτα 15 λεπτά, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να είναι ιδιαίτερα απειλητικές, καθώς κάποιες επιθετικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν εκατέρωθεν, δεν βρήκαν στόχο. Μετά το μισάωρο, οι Κέλτες ανέβασαν την απόδοσή τους, όντας αποφασισμένοι να ανοίξουν το σκορ.

Στο 32′ λοιπόν, ο Σινκλέρ επιχείρησε μία μπαλιά, η οποία διακόπηκε από τους αμυντικούς της Ρέιντζερς, με αποτέλεσμα να καταλήξει κόρνερ. Από αυτό το κόρνερ που εκτέλεσε ο Σινκλέρ, ο Ντεμπελέ πήρε μάλλον εύκολα την κεφαλιά, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του ντέρμπι. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία των «προτεστάντων».

Όσο και αν η Ρέιντζερς προσπαθούσε, η Σέλτικ ήταν αυτή που έπειθε ότι θα σκόραρε ξανά. Και το έκανε. Δέκα λεπτά μετά το πρώτο του γκολ, ο Ντεμπελέ «χτύπησε» και πάλι. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων έχασαν τη μπάλα για ακόμα μία φορά στη μεσαία γραμμή, με τον 20χρονο στράικερ να συγκλίνει και να πλασάρει ιδανικά στην αντίπαλη εστία στο 42′.

Η απάντηση των «προτεσταντών» ήρθε αμέσως. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκάρνερ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μίλερ στη μικρή περιοχή, σκοράροντας με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Σέλτικ να είναι καταιγιστική και να προηγείται δίκαια, αν και η Ρέντζερς κατάφερε να κρατηθεί «ζωντανή» ενόψει δεύτερου μέρους.

Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ. Άναρχο παιχνίδι από τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά, με την Ρέιντζερς να προσπαθεί να παίξει με περισσότερη υπομονή, ρίχνοντας τον ρυθμό.

Στο 58′, οι «Κέλτες» κινήθηκαν πολύ όμορφα στον αγωνιστικό χώρο με τους Φόρεστ, Λούστιγκ και Σινκλέρ, πριν ο Άρμστρονγκ προσπαθήσει… ανεπιτυχώς να περάσει όλη την άμυνα της αντιπάλου ομάδας.

Αναμφίβολα όμως, ο άνθρωπος του αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Ντεμπελέ. Πέρα λοιπόν από τα δύο γκολ που σημείωσε, φρόντισε να δώσει και την ασίστ στον Σινκλέρ, ο οποίος δεν αστόχησε σε τετ-α-τετ, τριπλασιάζοντας στο 61ο λεπτό τα τέρματα της ομάδας του.

Μετά τη διαμόρφωση του 3-1, ο εκνευρισμός και η απογοήτευση στις τάξεις της Ρέιντζερς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή. Στο 75′, έφτασαν στην… κορύφωσή τους, με τον Σεντέρος να δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα, ύστερα από ανούσια επαφή της μπάλας με το χέρι και να αποβάλλεται.

Η συνέπεια της αποβολής αυτής δεν άργησε να έρθει. Οι Ρέιντζερς έκαναν πιο εύκολη την προσπάθεια του Ντεμπελέ να κάνει το χατ-τρικ, το οποίο πέτυχε στο 83′, στην πρώτη του συμμετοχή σε ντέρμπι «Old Firm»!

Οι «Κέλτες» όμως δεν αρκέστηκαν σ’αυτό. Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έβαλαν την «ταφόπλακα» στην μισητή τους αντίπαλο, σημειώνοντας και πέμπτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Άρμστρονγκ (90’+2′).

Σέλτικ: Ντε Βρις, Λούστιγκ, Σβιατσένγκο, Τουρέ, Τιερνέϊ, Μπράουν, Μπίτον, Φόρεστ, Ρότζικ, Σινκλέρ, Ντεμπελέ

Ρέιντζερς: Φοντέριγχαμ, Τάβερνιερ, Σεντέρος, Κιέρναν, Γουάλας, Μπάρτον, Κράνιτσαρ, Γουίντρας, Γκάρνερ, Μίλερ, ΜακΚάι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ