aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣκοπελίτης για Ανόρθωση- Ολυμπιακός: «Ένιωσα τον κοιλιακό μου να κόβεται»

Σκοπελίτης για Ανόρθωση- Ολυμπιακός: «Ένιωσα τον κοιλιακό μου να κόβεται»

Για τη νέα τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο μετά την πανδημία του κορωνοϊού, τη θητεία του στην Κύπρο και το ιστορικό παιχνίδι ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Ολυμπιακό Πειραιώς το 2008 μίλησε ο Γιάννης Σκοπελίτης στον Super Sport FM (104,0). O «Duracell», όπως ήταν το προσωνύμιό του εξαιτίας του ότι δεν κουραζόταν ποτέ αποκάλυψε πως στο παιχνίδι που έγινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είχε τραυματιστεί και θα έπρεπε να αποχωρήσει, όμως έσφιξε τα δόντια και έμεινε μέχρι τέλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Με τι ασχολείσαι; «Έχω ανοίξει μια εταιρεία μάνατζερ και αντιπροσωπεύω ποδοσφαιριστές».

Πώς είναι η κατάσταση στο χώρο με την πανδημία του κορωνοϊού; «Τα πράγματα είναι “παγωμένα”, αφού οι ομάδες δεν ξέρουν που πατάνε και δεν ξέρουν ποια είναι η επόμενη μέρα. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει να υπάρξει υπομονή από όλους και να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω για να συνεχιστεί, όσο το δυνατό καλύτερα, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί γιατί θα υπάρξει πρόβλημα έτσι και αλλιώς. Δεν μπορείς να μην το κάνεις αυτό. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να σκεφτούν έξυπνα».

Για την πρόθεση που υπάρχει στην Ελλάδα για ολοκλήρωση της περιόδου: «Δεν μπορούν να συγκριθούμε με τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Αν διακοπεί το πρωτάθλημα θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση. Θα γίνει χαμός. Στην Ελλάδα υπάρχει η πρόθεση να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο».

Για τη δυσκολία στο θέμα της προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών: «Είναι πολύ δύσκολο. Ατομικά ο κάθε ποδοσφαιριστής το έχει ζήσει. Με ένα τραυματισμό που χρειάστηκε να μείνει δύο μήνες εκτός. Ομαδικά, όμως όχι. Οι παίκτες γυμνάζονται για να μην έρθει το σώμα σε κατάσταση για να τραυματιστούν. Ανταγωνιστικά, οι ομάδες δεν θα είναι το ίδιο».

Για το πρόβλημα που θα υπάρχει στην Κύπρο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, εάν επαναρχίσει το πρωτάθλημα Ιούνιο και Ιούλιο: «Στην Κύπρο θα είναι πολύ δύσκολο και λόγω της υγρασίας. Πρέπει όμως να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να κριθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο και να πάμε στην επόμενη μέρα».

Για τον αγώνα Ολυμπιακός – Ανόρθωση το 2008: «Είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της ομάδας, αλλά και για μένα. Είναι ίσως στην κορυφή της λίστας μου. Ένα απίθανο σκορ, μια απίθανη πρόκριση. Σε αυτό το παιχνίδι τραυματίστηκα στο πρώτο ημίχρονο. Ένιωθα τον κοιλιακό να κόβεται. Η προσπάθεια που έκανα, ήταν μόνο για τέτοια ματς. Ξεπέρασα τον εαυτό μου. Σε οποιοδήποτε άλλο ματς, θα ζήταγα αλλαγή».

Για την πορεία της Ανόρθωσης εκείνη τη χρονιά: «Είχαμε καλό ρυθμό, η ομάδα είχε εξαιρετικά τρεξίματα, αυτοπεποίθηση, ενώ είχαμε και τύχη. Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι που αν έμπαινε θα ήταν δύσκολα τα πράγματα για μας. Καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και μετά την πρόκριση».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Κάνει την ίδια καλή δουλειά. Έκανε άλματα η ομάδα και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Μπορεί να επανέλθει στις επιτυχίες η Ανόρθωση».

Για τη νέα τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στην Κύπρο: «Θα πρέπει να είναι έτοιμοι όλοι για μείωση της ποιότητας. Θα πέσει το επίπεδο. Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή. Μιλώ για την Κύπρο. Η Ελλάδα το έχει περάσει αυτό.

Τι άλλο κρατάς από την παρουσία σου στην Κύπρο; «Κρατώ πολλά πράγματα. Η μισή μου ποδοσφαιρική ζωή είναι στην Κύπρο. Είναι πολλά τα πράγματα που έχω ζήσει και κρατήσει. Οι ευρωπαϊκές στιγμές ήταν τεράστιες. Ήταν επίσης η ευρωπαϊκή πρόκριση με την ΑΕΚ κόντρα στην Ρόζενμποργκ, αλλά και η πολύ καλή χρονιά με τη Νέα Σαλαμίνα, όταν ήμουν σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά, ηλικία».

Ποιο είναι το μυστικό για ένα ποδοσφαιριστή να αντέχει μέχρι και τα 39 του χρόνια; «Είναι η διάθεση, η πολλή δουλειά και προπόνηση. Μετά τα 33 -34 χρόνια, θα πρέπει να δουλεύει πιο σκληρά για να κρατήσει το σώμα του».

Έχεις προτείνει παίκτες σε κυπριακές ομάδες; «Από τον Ιούλιο, η αγορά θα κινείται και τότε, οι ομάδες θα ψαχτούν να κάνουν κάτι».

Εκπροσωπείς ποδοσφαιριστές από την Κύπρο; «Ναι. Είναι ο Κονομής από τη Νέα Σαλαμίνα και ο Στεφάνου από την ΑΕΚ. Υπάρχει πολύ ταλέντο, ειδικά στις μικρές ηλικίες. Μου αρέσουν τα νεαρά παιδιά, αλλά δουλεύω και με ξένους. Η αγορά είναι τεράστια, δεν μπορείς να μείνεις σε συγκεκριμένα πράγματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ