aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣκέψεις για... τομές από τον Κέρκεζ

Σκέψεις για… τομές από τον Κέρκεζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έχει πρόβλημα στην επίθεση η ΑΕΛ και αυτό φαίνεται από τα γκολ που έχει σημειώσει, όπως και τους σκόρερ των πέντε γκολ στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει. Ο Κάρλος, είναι ο μοναδικός από τους επιθετικούς που έχει σκοράρει, ένα γκολ και αυτό από το σημείο του πέναλτι.

Ένα γκολ ήταν από αυτογκόλ, ενώ τα άλλα τρία σημείωσαν οι Α. Τεϊσέιρα, Ν. Τεϊσέιρα και Αβραάμ. Ο Κάρλος αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ ο Χουράδο, ο οποίος πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, μετρά 116 λεπτά συμμετοχής.

Είναι ξεκάθαρο το επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΛ και δεν ξέρει κανείς αν θα επιλυθεί και με ποιον τρόπο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έφεραν και τον Μαέ για τη θέση του σέντερ φορ, ενώ περιμένουν βοήθειες και από τον Γκαζαριάν. Ο Ντούσαν Κέρκεζ δουλεύει πάνω σε αυτό το κομμάτι, γιατί χωρίς γκολ δεν μπορεί να ελπίζει σε επιτυχίες η ομάδα του.

Το πρόβλημα γίνεται πιο δύσκολο, όταν η ΑΕΛ αντιμετωπίζει οργανωμένες και σφριγηλές άμυνες. Στα δύο πρώτα παιχνίδια, με την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ, δεν βρήκε δίκτυα, άλλαξε κάτι με την Ένωση, τη Δόξα και τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά και πάλι οι επιδόσεις δεν είναι οι ανάλογες του εκτοπίσματος της ομάδας. Δεν αποκλείεται να κάνει τομές ο προπονητής της ΑΕΛ, ειδικά τώρα που ακολουθεί μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια.

Ίσως δούμε την περσινή κυπελλούχο να αγωνίζεται με δυο παίκτες στη γραμμή κρούσης. Αυτό όμως θα σημαίνει ολοκληρωτική αλλαγή της μεσαίας γραμμής. Είναι θέμα διαχείρισης πλέον του έμψυχου δυναμικού και της χρησιμοποίησης των καταλληλότερων στην ενδεκάδα. Ο Βόσνιος προπονητής έχει μπροστά του μια εβδομάδα για να διορθώσει κάποια πράγματα. Το μόνο σίγουρο, είναι πως στις τάξεις των «γαλαζοκίτρινων» υπάρχουν αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι χρειάζεται να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Ο Μεντόγεβιτς που ήλθε τελευταία μπορεί να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή, ο Ζντραφκόσκι έχει μείνει στο περιθώριο και επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί, ενώ θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι Χουράδο, Αντωνίου, Τόρες και Μαρκόσκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ