aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣκέψεις για ακόμα έναν επιτελικό

Σκέψεις για ακόμα έναν επιτελικό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τρεις εβδομάδες μακριά από επίσημα παιχνίδια είναι πολλές, όμως ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει την εβδομάδα να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα του ενόψει της συνέχειας. Το προχθεσινό φιλικό με την Καρμιώτισσα (5-1) ήταν μια ευκαιρία να ξεσκουριάσουν οι ποδοσφαιριστές, όμως η αγωνία είναι στο κόκκινο για τα παιχνίδια που έρχονται και την εικόνα που θα βγάλουν οι γαλαζοκίτρινοι.

Το θετικό είναι πως προετοιμάζονται κουβαλώντας στις πλάτες τους και τους τρεις βαθμούς που κέρδισαν από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Άρη. Η συνέχεια όμως απαιτεί περισσότερη προσπάθεια. Με την επάνοδο στην αγωνιστική δράση (9 Σεπτεμβρίου) η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει τη Δόξα και ο Πορτογάλος τεχνικός θα προσπαθήσει να ετοιμάσει από κάθε άποψη την ομάδα του. Εκεί που πονάει περισσότερο, όπως φάνηκε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στον αγώνα με τον  Άρη, είναι στη θέση του επιτελικού.

Ο 23χρονος Αρθούρ Ρεζέντε δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του και δεν πλησίασε τα στάνταρ απόδοσης που όλοι ανέμεναν. Πρόκειται για τεχνίτη ποδοσφαιριστή, όμως ακόμη δεν έχει βοηθήσει. Η ΑΕΛ διαθέτει καλό ανασταλτικό μηχανισμό, όμως έχει μείνει πίσω στο δημιουργικό κομμάτι. Θα πάρει και άλλες ευκαιρίες, όμως δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση ενίσχυσης για να υπάρχει άλλη μια επιλογή στη θέση του επιτελικού.

Η αλήθεια είναι πως οι νεοφερμένοι που ακόμη δεν έχουν κερδίσει  θέση βασικού στην ΑΕΛ δείχνουν να προσαρμόζονται. Ο Τεϊσέιρα, ο Σίλβα, ο Ντε Λεόνσο, ο Ζντραφκόφσκι, ο Αλνταϊρ και ο Μπενίτεθ έχουν πολλές δυνατότητες. Η θέση όμως στην οποία αγωνίζεται ο Ρεζέντε είναι πιο σημαντική και ο μη εγκλιματισμός του ζημιώνει την ομάδα.

Η ΑΕΛ διατήρησε τον βασικό κορμό που είχε την περασμένη σεζόν, όμως, για να πάει μπροστά και να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό της στην εξάδα και από εκεί μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, θα πρέπει να έχουν δράση και ουσία στο παιχνίδι τους όλοι οι ποδοσφαιριστές της, παλιοί και νέοι. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να συναγωνιστεί τις άλλες ομάδες που έχουν βάλει ψηλά τον πήχη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ