aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣκάνδαλο με το γκολ του Παναμά

Σκάνδαλο με το γκολ του Παναμά

Ένα νέο παγκόσμιο σκάνδαλο κλονίζει τη ΦΙΦΑ. Το γκολ-φάντασμα του Τιερί Ανρί με το χέρι, στον αγώνα με την Ιρλανδία… «επέστρεψε» στο στάδιο «Ρόμελ Φερνάντες» του Παναμά. Ένα γκολ που τότε στέρησε από την Ιρλανδία τη συμμετοχή της σε Μουντιάλ. Με την πάροδο του χρόνου είναι ακόμη γνωστό ότι η ΦΙΦΑ αγόρασε τη σιωπή της ιρλανδικής ομοσπονδίας με πέντε εκατομμύρια ευρώ. «Ήταν μια πληρωμή να μην προχωρήσουμε σε νομικές ενέργειες», δήλωσε ο Τζον Ντιλέιν, διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Τώρα η ΦΙΦΑ και ο Τζάνι Ινφαντίνο έχουν μια νέα «ζεστή πατάτα» να αντιμετωπίσουν. Η πρώτη πρόκριση του Παναμά σε Μουντιάλ σηματοδοτήθηκε από ένα μεγάλο σκάνδαλο, αφού το γκολ που ισοφάρισε την Κόστα Ρίκα (1-1) δεν έπρεπε να μετρήσει. Η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος, κάτι που δεν σημείωσε ο διαιτητής Γουόλτερ Τόρες. Αυτό ήταν κάτι που άλλαξε τα πάντα, αφού ο Παναμάς πήρε την πρόκριση, η Ονδούρα θα παίξει στα play-offs και οι ΗΠΑ μένουν εκτός.

Το νέο σκάνδαλο αναμένεται να έχει συνέπειες. Κυρίως οι ΗΠΑ αλλά και η Ονδούρα θα μπορούσαν να υποβάλουν ένσταση στη ΦΙΦΑ, ζητώντας ακόμα και να επαναληφθεί ο αγώνας. Υπάρχει ήδη προηγούμενο. Η ΦΙΦΑ όρισε ξανά το παιχνίδι Νοτίου Αφρικής – Σενεγάλης, επειδή ο διαιτητής πήρε «εξωφρενικές» αποφάσεις υπέρ της Νοτίου Αφρικής. Όμως ο Παναμάς μπορεί να ισχυριστεί ότι στη φάση του γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, αλλά καταλογίσθηκε, προηγήθηκε εμφανές πέναλτι που δεν δόθηκε από τον διαιτητή.

Εθνική εορτή η Τετάρτη!

Ημέρα εθνικής εορτής είναι η Τετάρτη 11 Οκτωβρίου για τον Παναμά, προκειμένου να συνεχιστούν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την «παρθενική» πρόκριση της ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περιχαρής, ο Πρόεδρος του Παναμά, Χουάν Κάρλος Βαρέλα, ενημέρωσε μέσω Twitter ότι η επομένη του θριάμβου (σ.σ. ο Παναμάς βρίσκεται 8 ώρες πίσω από την Κύπρο) θα είναι ημέρα αργίας, οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές, το ίδιο και τα σχολεία, ενώ οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα γίνονται δωρεάν! «Η φωνή του λαού εισακούστηκε. Γιορτάστε αυτήν την ιστορική ημέρα για τον Παναμά. Αύριο, είναι ημέρα εθνικής εορτής», ήταν το tweet του Προέδρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ