aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣιβού στην άμυνα, Ράγιος επιτελικός

Σιβού στην άμυνα, Ράγιος επιτελικός

Το χαστούκι από την Καρμιώτισσα ανήκει στο παρελθόν για την Ανόρθωση. Η ήττα και τα όσα ακολούθησαν, δεν πρέπει να πάρουν ακόμη πιο κάτω την ομάδα της Αμμοχώστου, όπως λένε οι άνθρωποί της. Ο Ρόνι Λέβι προσπαθεί από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην ομάδα να δουλέψει στο κεφάλαιο ψυχολογία, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν είναι αρκετό για να παρουσιάσει η ομάδα μια σταδιακή βελτίωση.

Αν και κόντρα στην Καρμιώτισσα, η ομάδα της Αμμοχώστου είχε τις ευκαιρίες της και πίεσε, εντούτοις δυσκολεύτηκε αφάνταστα στο σκοράρισμα. Χρειάζεται να γίνει πιο απειλητική μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Η επιστροφή του Γκονσάλβες και η ετοιμότητα των Καμπρέρα, Κολούνγκα και Κυριάκου, ίσως φέρουν τον Ράγιος σε ρόλο επιτελικού μέσου. Κάτι που πιθανόν να κάνει την Ανόρθωση πιο επικίνδυνη και πιο απρόβλεπτη στο παιχνίδι της.

Το μεθαυριανό εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα είναι ένα πολύ δύσκολο και μεγάλο εμπόδιο. Οι δυνατότητες της τωρινής Ανόρθωσης είναι περιορισμένες και για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από το ματς θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Τα πολλά λάθη στην άμυνα έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα την Ανόρθωση και της έχουν στοιχίσει πολλούς βαθμούς. Πέρα από τις περιορισμένες δυνατότητες κάποιων ποδοσφαιριστών, όταν υπάρχει και έλλειψη συγκέντρωσης, το έργο της τεχνικής ηγεσίας και κατ’ επέκταση της ομάδας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Ο Λέβι δεν αποκλείεται να επαναφέρει τον Σιβού σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, μετά και το τραγικό λάθος των Κόπριβετς και Καλντερόν που έφεραν το γκολ της Καρμιώτισσας. Το κλίμα στις προπονήσεις πάντως είναι βαρύ. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν σκληρά με στόχο να βελτιώσουν όσο μπορούν την εικόνα τους και να παρουσιαστούν πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ντέρμπι, όπως είναι το μεθαυριανό με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό.

Αλλαγές στην ενδεκάδα είναι δεδομένο ότι θα δούμε. Κυρίως στην επίθεση, ο Ισραηλινός τεχνικός αναμένεται να επιλέξει τον Καμπρέρα για την κορυφή και για τα «φτερά» τους Γκονσάλβες και Καρλίτος.

Στη μεσαία γραμμή είναι πολύ πιθανό να πάρει φανέλα βασικού ο Οικονομίδης, δίπλα από τον Ζοάο Βίκτορ και με τον Ράγιος σε επιτελικό ρόλο. Μια ενδεκάδα που σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική και πιθανότατα πολύ πιο ορθόδοξη για την Ανόρθωση έτσι ώστε να δείξει μια πολύ καλύτερη εικόνα στο γήπεδο.

Η ομάδα της Αμμοχώστου χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει και την ψυχολογία των παικτών, καθώς ακολουθούν και άλλα δύσκολα ματς. Διότι αν τα χάσει, θα τη φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη βαθμολογική θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ