aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣίλντενφελντ στο «Goal»: «Κανένας δεν μου είπε για ανανέωση»

Σίλντενφελντ στο «Goal»: «Κανένας δεν μου είπε για ανανέωση»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Είναι από τους πιο χρήσιμους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης και στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται εδώ έχει δώσει πολλά. Στις 18 Μαρτίου συμπληρώνει τα 34 του χρόνια και παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του λήγει, κανείς δεν τον έχει προσεγγίσει για να  ανανεώσει, όπως αναφέρει στο «Goal», ενώ ο ίδιος δεν είναι ξεκάθαρος κατά πόσο θέλει ή όχι να συνεχίσει. Συναντήσαμε τον Γκόρντον Σίλντνφελντ πριν την περιβόητη ένσταση του Απόλλωνα και μας μίλησε για το ντέρμπι που πέρασε, τη φετινή σεζόν, τον Στρέπελ και το συμβόλαιό του.

Διαβάστε επίσης: Η θέση του γιατρού της Ανόρθωσης στο «Goal» για το δελτίο υγείας του Ουζόχο

Γκόρντον, απέναντι στον Απόλλωνα δεν παίξατε πολύ καλά αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά.

«Νομίζω παίξαμε πολύ καλά αλλά όχι πολύ ωραία. Τους αφήσαμε την μπάλα που ήταν δική μας ιδέα, παίξαμε σαν ομάδα, δείξαμε πολύ θετικό χαρακτήρα κατά την άποψή μου. Παλεύαμε ο ένας για τον άλλο. Παίξαμε απέναντι σε μία φανταστική ομάδα. Για μένα παίζουν εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Έχασαν από μας, αλλά αξίζουν όλα τα καλά. Μόνο καλά λόγια έχω να πω γι’ αυτούς. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε και είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου. Βλέπουμε την κατάσταση και το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, να μπούμε στα πλέι οφ και μετά μπορούμε να σκεφτούμε κάτι παραπάνω».

Η αντίδρασή σας μετά και την ήττα από την ΑΕΚ χαρακτηρίστηκε ως πολύ καλή.

«Η ΑΕΚ ήταν μία κακή στιγμή. Παλέψαμε, παίξαμε καλά, μέχρι που χάσαμε έναν παίκτη και μετά ήταν δύσκολο. Δεν έπαιξα, παρακολούθησα το παιχνίδι, αλλά μετά από την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ παίξαμε απέναντι σε μία φανταστική ομάδα και φυσικά είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε. Αυτή τη χρονιά έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Έχουμε κάποιους καινούργιους ποδοσφαιριστές που δείχνουν καλά στοιχεία και είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Διαβάστε επίσης: Παίζει με Σαλαμίνα ο Ουζόχο, «μονόδρομος» για την ΚΟΠ!

Γιατί υπάρχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην ομάδα;

«Έχω άποψη, γι’ αυτό αλλά δεν θέλω να μιλήσω. Ο σύλλογος ξέρει τι πρέπει να κάνει, είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο, να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι. Οι οπαδοί κάποιες φορές βλέπουν, κάποιες όχι, αλλά πιστέψτε με προσπαθούμε να δώσουμε τα πάντα και ό,τι μπορούμε. Αυτή η σεζόν δεν κύλησε δυστυχώς όπως σχεδιάζαμε».

Μετά το κύπελλο ο μοναδικός στόχος είναι πλέον η έξοδος στην Ευρώπη;

«Φυσικά. Αποκλειστήκαμε στο κύπελλο από δικά μας λάθη. Κάναμε τα χειρότερά μας παιχνίδια στη χειρότερη περίοδο. Ήταν δύσκολο και για μας και για τον κόσμο, αλλά τώρα έχουμε αυτό τον στόχο και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να είμαστε την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη».

Η Ανόρθωση παίζει με 3-5-2 στα τελευταία δυο παιχνίδια. Είναι καλύτερο για την ομάδα θεωρείς;

«Δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό το σύστημα. Είμαι επαγγελματίας και ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή. Πέρσι παίζαμε με τετράδα στην άμυνα και είχαμε μία φανταστική σεζόν και δεν είχαμε προβλήματα. Φέτος κάποιες φορές έχουμε κάποιες άλλες δεχόμαστε κάποια γκολ. Αυτές είναι οι ιδέες του προπονητή και πρέπει να τις ακολουθούμε και αν υλοποιούμε τις ιδέες και τα πιστεύω του μπορούμε να δούμε μπροστά».

Το συμβόλαιό σου λήγει στο τέλος της σεζόν. Έχεις μιλήσει καθόλου με τη διοίκηση;

«Όχι, κανένας δεν μου έχει μιλήσει. Θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν ακόμη τρεις μήνες και αυτό είναι».

Θέλεις να μείνεις στην Ανόρθωση;

«Είναι δύσκολη ερώτηση. Το ποδόσφαιρο έχει δυο οδούς. Ο ένας δρόμος δεν είναι η μοναδική επιλογή. Είμαι χαρούμενος εδώ, η οικογένειά μου περνά πολύ ωραία, αυτό μπορώ να πω. Είναι σημαντικό στις σχέσεις να είναι χαρούμενες και οι δυο πλευρές. Θα δούμε».

«Αν δεν είμαστε ο εαυτός μας θα δημιουργηθούν προβλήματα»

Στην τρέχουσα σεζόν, η Ανόρθωση πέρασε από χίλια κύματα. Τα δε αποτελέσματα, άλλοτε απογοήτευσαν κι άλλοτε εκτόξευαν την πίστη και τον ενθουσιασμό.

Άρχισε τη σεζόν με προπονητή τον Λέβι, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στον Γιούργκεν Στρέπελ. Ο Γκόρντον Σίλντνφελντ απάντησε και σε σχετική ερώτηση για την περίοδο που πέρασε και στην οποία ο Στρέπελ ήταν κοντά στην έξοδο: «Κοιτάξτε, έχουμε εμπειρία. Έπιασα τον εαυτό μου πολλές φορές σε παρόμοια κατάσταση. Για μένα δεν είναι πρόβλημα. Φυσικά στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα όλα τέλεια. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές που πρέπει να είσαι ενωμένος και να το αντιληφθείς αυτό. Γιατί αν εμείς δεν είμαστε ο εαυτός μας στις κακές στιγμές, θα δημιουργηθούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Όλοι αισθανόμαστε την πίεση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ