aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣίλντενφελντ: «Όλοι κλαίνε, αλλά εγώ νιώθω υπέροχα. Είχα προτάσεις…»

Σίλντενφελντ: «Όλοι κλαίνε, αλλά εγώ νιώθω υπέροχα. Είχα προτάσεις…»

Απόλυτα ευχαριστημένος με την παρουσία του στην Ανόρθωση και τη ζωή στην Κύπρο δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sportske.jutarnji.hr ο Γκόρτον Σίλντενφελντ. Ο αρχηγός της «Κυρίας» αναφέρθηκε στη «μάχη» του τίτλου, τις έξτρα ώρες προπόνησης που κάνει καθημερινά, επανέλαβε ότι είχε προτάσεις από άλλες ομάδες το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε πως δεν περνά καν από το μυαλό του να φύγει από την Κύπρο.

Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων

Για την πορεία της Ανόρθωσης: «Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία, είμαστε καλά. Αλλά εδώ, (σ.σ. στην Κύπρο) μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ. Αυτών που διεκδικούν το πρωτάθλημα και αυτών που παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Οι βαθμοί μεταφέρονται, έτσι όσους περισσότερους μαζέψεις στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος έχει πλεονέκτημα αργότερα. Όλα πάνε καλά. Την περασμένη Τετάρτη αναδειχθήκαμε ισόπαλοι με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά τους κερδίσαμε στον προηγούμενο γύρο. Με τη δεύτερη στη βαθμολογία Ομόνοια θα παίξουμε ακόμα δύο φορές».

Για τη μετεγγραφική ενίσχυση: «Ενισχυθήκαμε στη μετεγγραφική περίοδο, φέραμε δύο ποδοσφαιριστές κι έτσι όλα είναι ιδανικά γιατί υπάρχουν και οι τραυματισμοί. Τα play off είναι στο τέλος όταν όλοι είναι κουρασμένοι, αλλά εκεί είναι το πιο σημαντικό κομμάτι».

Παίζεις ακόμα σε ψηλό επίπεδο, παρά την ηλικία σου: «Ναι, σε ένα μήνα και μερικές ημέρες θα γίνω 35 ετών, αλλά νιώθω υπέροχα. Το παιχνίδι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ ήταν το 40ο για μένα τις τελευταίες σεζόν. Παίζω όλα τα παιχνίδια, ακόμα και στα φιλικά. Την τελευταία βδομάδα έπαιξα σε τρία ματς. Ξέρεις πώς νιώθω; (γέλια). Λοιπόν, δεν έχω καταλήξει τι θα κάνω μετά το τέλος της καριέρας μου. Το σώμα μου ακόμα με ακούει, δεν έχω τραυματισμούς, δεν είμαι κουρασμένος . Τι θα σου πω; Όλοι κλαίνε ότι είναι κουρασμένοι, αλλά εγώ νιώθω υπέροχα».

Πώς τα καταφέρνεις; Δουλεύεις εντατικά; «Δουλεύω πολύ. Δουλεύω πριν και μετά την προπόνηση, ακόμα και όταν έχω ελεύθερο χρόνο. Συνήθιζα να προπονούμε ατομικά με τον προσωπικό μου γυμναστή τον Μαρίν Ντάντιτς για πολλά χρόνια, έτσι μαζί του έμαθα αρκετά. Έχουμε προπόνηση στις 11 το μεσημέρι και στις 9.30 έρχομαι για να κάνω γυμναστήριο. Όταν αρχίζει η προπόνηση έχω ήδη κάνει 1:30 ώρα γυμναστήριο πριν από την προπόνηση. Και μετά κάνω στην προπόνηση».

Θα μείνεις στην Ανόρθωση ή έχεις κάτι στο μυαλό σου για το μέλλον: «Είχα κάποιες επιλογές το περασμένο καλοκαίρι για να φύγω από την Ανόρθωση, αλλά αποφάσισα να μείνω. Είμαι καλά εδώ, η γυναίκα μου επίσης, υπάρχει υπέροχο κλίμα εδώ. Τώρα είναι σχεδόν καλοκαίρι, κυκλοφορώ με κοντό. Είναι υπέροχο πράγμα, η ζωή είναι όμορφη. Ήσυχη. Δεν έχω πολλά ταξίδια με το αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο είναι μια ώρα και μισή με το λεωφορείο. Είναι σαν να παίζουμε κάθε παιχνίδι έξω από την πόρτα του σπιτιού μας. Δεν έχω πολύ άγχος. Το πρωτάθλημα είναι καλό, έχει πέντε έως έξι μεγάλες ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ έχει παίξει και στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει ποιότητα και χρήματα, τα πάντα. Όχι, πραγματικά δεν υπάρχει καμία επιλογή στο μυαλό μου να φύγω από την Κύπρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ