aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣήκωσε το πρώτο η Μπάγερν! (video)

Σήκωσε το πρώτο η Μπάγερν! (video)

Aν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η σεζόν στην Γερμανία αναμένεται εκτός από χορταστική, να είναι και συναρπαστική. Η Μπάγερν έμοιαζε να βρίσκεται στο καναβάτσο στον τελικό του γερμανικού Σούπερ Καπ που έγινε στο σπίτι της Ντόρτμουντ, το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», όμως οι Βαυαροί πάντα βρίσκουν ένα μαγικό τρόπο για να αναστηθούν!

Ένα αυτογκόλ του Πίστσεκ δύο λεπτά πριν από το τέλος έστειλε τον εκπληκτικό τελικό στα πέναλτι (2-2), όπου ο Σβεν Ούλραϊχ απέκρουσε δύο εκτελέσεις των Ρόντε και Μπάρτρα, δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Ο τελικός ήταν στα κόκκινα από πλευράς ρυθμού με τις δύο ομάδες να παίζουν φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο και να δημιουργούν αμέτρητες ευκαιρίες για γκολ.

Το πρώτο μπήκε από ένα διπλό λάθος. Ο Βιντάλ και ο Τσάβι Μαρτίνεθ συνεννοήθηκαν άθλια σε εκτέλεση φάουλ, ο Πούλισιτς έκλεψε πονηρά την μπάλα και με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πίτερ Μπος (12’). Το γκολ ξύπνησε την Μπάγερν που βρήκε άμεσα την ισοφάριση με κοντινό πλασέ του Λεβαντόφσκι (18’, 1-1) σε μία φάση που οι Βεστφαλοί διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον Κίμιχ και έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα με κύριους άξονες τους Ριμπερί και Μίλερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ανήκε εξ’ ολοκλήρου στην Ντόρτμουντ, που είχε στα σχοινιά τους Βαυαρούς, ωστόσο αδυνατούσε να τελειώσει τις φάσεις που δημιουργούσε. Αυτό έγινε στο 71ο λεπτό, όταν ο Ντεμπελέ βρήκε υπέροχα τον Ομπαμεγιάνγκ κι εκείνος με άψογο πλασέ έκανε το 2-1.

Με την Μπάγερν όμως ποτέ δεν πρέπει να νιώθεις ότι το ματς έχει τελειώσει πριν το τελευταίο σφύριγμα. Οι Βαυαροί πίεσαν ως το τέλος και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης (2-2) δύο λεπτά πριν το τέλος. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η κεφαλιά του Ρούντι βρήκε στο δοκάρι και μετά από αμέτρητες κόντρες η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά από καραμπόλα που βρήκε τελευταίο τον Πίστσεκ.

Ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι, όπου παρά την απουσία του Νόιερ, ο Ούλραϊχ στάθηκε στο ύψος του. Ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ρόντε και Μπάρτρα και οι Βαυαροί με σκορ 5-4 κατέκτησαν ένα ακόμα τρόπαιο στο σπίτι της μισητής αντιπάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ