aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣήκωσε το Eurocup μέσα στο Καζάν η Μονακό!

Σήκωσε το Eurocup μέσα στο Καζάν η Μονακό!

Χάρη σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος, η Μονακό πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στην Ούνιξ στο Καζάν, έκανε το 2/2 στους τελικούς και πανηγύρισε την πρώτη κατάκτηση του Eurocap στην ιστορία της! Μπορεί οι νικητές να είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, όμως ο Ρομπ Γκρέι πέτυχε 25 πόντους, έκανε την διαφορά και δίκαια αναδείχθηκε MVP του τελικού.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι (5-0), όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με τον Μποστ και να περάσουν μπροστά στο σκορ (7-8). Από εκεί και πέρα το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να «ξεμακρύνει» από την άλλη. Το καλάθι του Γουόλτρες, διαμόρφωσε το 26-24 και έδωσε αέρα +2 στην Ούνιξ, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Μονακό που είχε σε εξαιρετική μέρα τον Γκρέι, πέρασε μπροστά με καλάθι του (26-27), ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε και πάλι με τρίποντό του (29-32). Οι Μονεγάσκοι συνέχισαν να πυροβολούν από τα 6,75, όμως οι Ρώσοι έβρισκαν πόντους από όλους σχεδόν τους παίκτες τους και παρέμεναν κοντά (47-48).

Η τρίτη περίοδος ήταν καρμπόν με τις πρώτες δύο, αφού τόσο η Ούνιξ όσο και η Μονακό, δεν μπόρεσαν να αυξήσουν την διαφορά και να πάρουν προβάδισμα για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Γκρέι να κάνει ότι θέλει με 21 πόντους μέχρι το 30’, ενώ οι γηπεδούχοι είδαν τον Μπράουν να τους κρατά στο ματς με 16 πόντους σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δραματικό, με την Μονακό να παίρνει προβάδισμα +6 για πρώτη φορά, αλλά την Ούνιξ με μια τρομερή αντεπίθεση με τον Σμιθ, να ισοφαρίζει 1:38’ πριν το τέλος. Ωστόσο από κορυφαίος, έγινε μοιραίος και έδωσε στην Μονακό τον πολυπόθητο τίτλο (83-86).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ