aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣίφουνας… Τσέλσι, Γιουνάϊτεντ και Έβερτον! (vids)

Σίφουνας… Τσέλσι, Γιουνάϊτεντ και Έβερτον! (vids)

Έβγαλε… δόντια κει διέλυσε 5-1 τη Νότιγχαμ Φόρεστ η Τσέλσι, η οποία πήρε εμφατικά την πρόκριση στους «16» του Λιγκ Καπ. Οι «μπλε» επιβεβαίωσαν εύκολα τον ρόλο του φαβορί και συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μπατσουαγί. 

Ο Κένεντι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12’, ενώ ο Βέλγος επιθετικός στο 18’ και ο Μουσοντά στο 39’ διαμόρφωσαν το 3-0 του ημιχρόνου. Δύο επιπλέον γκολ του Μπατσουαγί στο 52’ και το 85’ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Λονδρέζων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε… πάρτι και στο Λιγκ Καπ, με τα «δεύτερά» της να επικρατούν άνετα, 4-1 της Μπέρτον Άλμπιον. Οι «κόκκινοι διάβολοι», λίγες, μόλις, μέρες μετά τα… ντόρτια απέναντι στην Έβερτον, έριξαν άλλα τόσα στην ομάδα του Νάιτζελ Κλαφ (γιου του θρυλικού Μπράιαν), με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος «καθάρισε» από νωρίς, σκοράροντας στο 5′ και στο 17′. Από εκεί και πέρα, η… δουλειά έγινε πολύ εύκολη για τους γηπεδούχους, με τον Λίνγκαρντ να «γράφει» το 3-0 στο 36′ και τον Μαρσιάλ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 61′. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Ντάιερ στο φινάλε (91′).

Το χρέος της, δε, έκανε και η συμπολίτισσα της Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, αν και… τα είδε όλα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ! Μόλις στο 3′, ο Σανέ έδωσε το προβάδισμα στους «πολίτες», όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο 72′, φέρνοντας το ματς στα ίσα! Πριν κοπάσουν, ωστόσο, οι πανηγυρισμοί, ξανά ο Σανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (77′) και την ομάδα του στην επόμενη φάση. Στο τέλος, πάντως, λίγο έλειψε να έχουμε νέο σοκ για τους φιλοξενούμενους, αλλά η προσπάθεια του Ρόμπσον Κανού βρήκε στο δοκάρι!

Η Νότιγχαμ -η οποία αγωνίστηκε με βασικό τον Μπουχαλάκη, ενώ ο Βέλλιος έμεινε στον πάγκο- πέτυχε το γκολ της τιμής στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε την πρόκριση και η Άρσεναλ με το 1-0 επί της Ντονκάστερ. Με μοναδικό σκόρερ τον Γουόλκοτ 25’ , οι «κανονιέριδες» έκαναν ό,τι χρειάστηκε για να πάρουν τη νίκη και να περάσουν στους «16» του Λιγκ Καπ.

Στην Σάντερλαντ ξέσπασε η Έβερτον, επικρατώντας με 3-0. Ένα μήνα μετά την τελευταία της νίκη και μετά από τέσσερις σερί ήττες, πήραν βαθιά ανάσα με άνετη νίκη και «ήρωα» τον Κάλβερτ Λιούιν. Ο 20χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 38’ και έκανε το 2-0 στο 51’, ενώ ο Νιασέ λίγο πριν από τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αναλυτικά, τα σημερινά αποτελέσματα του Λιγκ Καπ: 

Έβερτον-Σάντερλαντ 3-0 (38’, 51’ Κάλβερ , 82’ Νιασέ)

Άρσεναλ-Ντονκάστερ 1-0 (25’ Γουόλκοτ)

Τσέλσι-Ντόιτγχαμ 5-1 (12’ Κένεντι, 18’, 52’, 85’ Μπατσαουγί, 39’ Μουσοντά – 90+1′ Νταρίκβα)

Γουεστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (72′ Γιάκομπ / 3′, 77′ Σανέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρτον 4-1 (5′, 17′ Ράσφορντ, 36′ Λίνγκαρντ, 61′ Μαρσιάλ / 91′ Ντάιερ)


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ