aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣίφουνας η Σίτι, «πάτησε» την Τσέλσι

Σίφουνας η Σίτι, «πάτησε» την Τσέλσι

Σε υγιεινό… περίπατο μετέτρεψε η Μάντσεστερ Σίτι το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Premier League με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι «σίτιζενς» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ισοπέδωσαν τους «μπλε» με σκορ 3-1 και έπιασαν στην 4η θέση την Τότεναμ και την Έβερτον στους 29 βαθμούς. Πλέον, βρίσκονται στο -4 από την κορυφή και τις πρωτοπόρους Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι Λονδρέζοι, τώρα, που έμειναν στους 26, έδειξαν και πάλι ότι βρίσκονται σε κρίση, γνωρίζοντας την τέταρτη ήττα τους στα έξι τελευταία παιχνίδια. Ο κλοιός γύρω από τον Φρανκ Λάμπαρντ σφίγγει επικίνδυνα και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί…

Το ματς:

Μετά το… χαμηλών τόνων 15άλεπτο, η Σίτι άνοιξε το σκορ. Ο Ντε Μπρόινε είδε στο όριο της περιοχής τον Φόντεν, ο οποίος έδωσε δίπλα του στον Γκουντογκάν και ο τελευταίος με συρτό σουτ νίκησε τον Μεντί, κάνοντας το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φόντεν από δημιουργός έγινε εκτελεστής με κοντινό σουτ, παίρνοντας την ασίστ του Ντε Μπρόινε. Η Τσέλσι έμοιαζε να τα έχει χαμένα και προσπαθούσε, αλλά μάταια, να βγάλει αντίδραση. Όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά δέχθηκε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά από τον Ντε Μπρόινε στο 34’. Μάλιστα, ο Βέλγος έγινε ο πρώτος παίκτης των «πολιτών» μετά τον Κάρλος Τέβες τη σεζόν 2009-10, που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια σε βάρος των «μπλε», αφού είχε πετύχει γκολ και στα δύο περυσινά των δύο ομάδων.

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά δεν ήταν το ίδιο εύστοχοι. Μετά το 60’, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως το ματς, αλλά χωρίς να μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν τους παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ, μη θέλοντας να τους δώσουν περιθώρια ανάπτυξης, ενώ στην επίθεση προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση με αιχμή του δόρατος τον Ντε Μπρόινε. Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ με πείσμα, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους. Τελικά τα κατάφεραν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χάντσον-Οντόι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Παρασκευή 1/1

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 0-1
(85’ Σούτσεκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 2-1
(40’ Μαρσιάλ, 60’ πεν. Φερνάντες – 58’ Τραορέ)

Σάββατο 2/1

Τότεναμ-Λιντς 3-0
(29’ πεν. Κέιν, 43’ Σον, 50’ Αντερβάιρελντ)

Κρίσταλ Πάλας-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0
(4’ Σλουπ, 45+6’ Έζε)

Μπράιτον-Γουλβς 3-3
(13’ Κόνολι, 46’ πεν. Μοπέ, 70’ Ντανκ – 19’ Σάις, 34’ αυτ. Μπερν, 44’ πεν. Ρούμπεν Νέβες)

Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ 0-4
(23’ Τίρνι, 28’ Σακά, 60’, 64’ Λακαζέτ)

Κυριακή 3/1

Μπέρνλι-Φούλαμ (Αναβλήθηκε)

Νιούκαστλ-Λέστερ 1-2
(82’ Κάρολ – 55’ Μάντισον, 72’ Τίλεμανς)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(90+2’ Χάντσον-Οντόι – 18’ Γκουντογκάν, 21’ Φόντεν, 34’ Ντε Μπρόινε)

Δευτέρα 4/1

Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ