aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣφραγίδα ίσα με το μυαλό και την ευφυΐα του Ιραόλα

Σφραγίδα ίσα με το μυαλό και την ευφυΐα του Ιραόλα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Το απέδειξε πλειστάκις στην τρέχουσα σεζόν και μετά την πανάξια κατάκτηση του Σούπερ Καπ, δεν χρειάζονται άλλα διαπιστευτήρια από την ΑΕΚ για να πείσει μέχρι και τον πιο… άπιστο Θωμά για τις φετινές της μεγάλες δυνατότητες. Είναι μπροστά… πολύ πιο μπροστά από την περσινή ομάδα σε όλους τους τομείς και δεν είναι κακό να υπάρξει παραδοχή. Χωρίς με αυτό να μειώνεται η επίσης περσινή επιτυχημένη περίοδος με το σπουδαίο επίτευγμά της κατάκτησης του κυπέλλου!

Και εξηγούμε: Η αγωνιστική εικόνα των κιτρινοπράσινων σε συνάρτηση με τον τρόπο παιχνιδιού, ασφαλώς αποφέρουν πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, ενώ ένας άλλος παράγοντας που είναι εξίσου σημαντικός για την φετινή ΑΕΚ, η οποία μετά την ευρωπαϊκή της υπέρβαση με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα κυνηγήσει και τη διάκριση στις εγχώριες διοργανώσεις, είναι αναμφίβολα το βάθος στο ρόστερ.

Διαβάστε επίσης: Τα πανηγύρια και το… εξάρι!

Άλλες χρονιές οι προπονητές γύριζαν στον πάγκο όταν ήθελαν να προβούν σε αλλαγή και δεν ένιωθαν άνετα, διότι δύσκολα έβρισκαν ισάξιους ποδοσφαιριστές για να αντικαταστήσουν κάποιους βασικούς στις πλείστες θέσεις. Και οι τραυματισμοί-τιμωρίες, έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο. Φέτος ποιος το βλέπει αυτό; Κανείς μάλλον…

Καθένας που έρχεται από τον πάγκο, βάζει τη σφραγίδα του! Ακόμη και ο Τζοάν Τομάς που φέτος παίζει αναπληρωματικός και για τον οποίο υπάρχει μεγάλη μουρμούρα. Έτσι έγινε και με τον Ονησίφορο Ρουσιά -μεταξύ άλλων-, ο οποίος από 3η-4η επιλογή για την κορυφή στη «γραμμή κρούσης», πήρε θέση βασικού απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και έβαλε τον… θεμέλιο λίθο (ισοφάριση σε 1-1) για να κατακτηθεί το Σούπερ Καπ, έστω αν το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου η ΑΕΚ κέρδισε με 4-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόνιο Ραμίρεθ.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Η στιγμή της απονομής και της αποθέωσης (pics)

Ας αναφερθούμε, όμως, και στο δίδυμο Άντερ Μουρίγιο – Αντόνι Ιραόλα. Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί ότι όλα αυτά που παρουσίασε η ΑΕΚ μέχρι σήμερα στην τρέχουσα σεζόν, είναι τυχαία; Όχι βέβαια… Κάποιοι που σκαμπάζουν από ποδόσφαιρο και σχεδιασμό, έβαλαν το χέρι τους. Πέραν από τις επιτυχημένες μετεγγραφές στις οποίες προέβη ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα κενά στο ρόστερ και παρά την απειρία του σε αυτόν τον τομέα, θεωρείται ήδη επιτυχημένος, οι Λαρνακείς διαθέτουν και σπουδαίο προπονητή. Ο επίσης Βάσκος τεχνικός, στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής από τη μέρα που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έβαλε ήδη μία σφραγίδα ίσα με το… μυαλό και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα, στην απόδειξη που λέει πως η ΑΕΚ είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και αξιοζήλευτη σε πολλά θέματα.

Διαβάστε επίσης: Ιραόλα: «Αξίζαμε το τρόπαιο χωρίς τα πέναλτι» (video)

Από εκεί και πέρα, συνηθίζουμε να λέμε πως όταν οι πλείστοι ποδοσφαιριστές είναι φορμαρισμένοι, αυτό λειτουργεί σαν διακόπτης για να ανεβάσουν στροφές και κάποιοι άλλοι παίκτες οι οποίοι παλαιότερα κινούνταν σε… χαμηλές πτήσεις. Να άλλο ένα πράγμα που ισχύει για τη φετινή ΑΕΚ, αφού «αναγεννήθηκαν» αρκετοί παίκτες με πιο τρανό παράδειγμα τον Ιβάν Τριτσκόφσκι.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ ΑΕΚ δια χειρός Τόνιο στη… ρώσικη ρουλέτα! (pics)

Το Σούπερ Καπ λοιπόν, αποτελεί άλλη μία απόδειξη των φετινών δυνατοτήτων και ικανοτήτων της ΑΕΚ. Κάποιες τυχόν αποτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις και ανεπιτυχή αποτελέσματα ασφαλώς και θα έλθουν στην πορεία, αλλά βάσει όλων των πιο πάνω, η εικόνα της φετινής ομάδας της Λάρνακας, οδηγεί στην αισιοδοξία για μεγάλα πράγματα όπως προαναφέραμε.

Από εκεί και πέρα, αυτό μπορεί να μην ακούγεται καλό, αλλά τα πανηγύρια πρέπει να είναι μικρής διάρκειας, καθώς ακολουθεί καυτή συνέχεια. Πρώτα την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και την ερχόμενη Κυριακή (7 Οκτωβρίου) θα παίξει με τον Ερμή για το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ