aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣεβίλλη - Ντόρτμουντ 2-3: Φαινόμενο είσαι (και) εσύ, Χάαλαντ! (vid)

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ 2-3: Φαινόμενο είσαι (και) εσύ, Χάαλαντ! (vid)

Από τον Μπαπέ στον Χάαλαντ! Ο Νορβηγός έκανε τη διαφορά στο Σάντσες Πιθχουάν, πέτυχε δυο γκολ και η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης (3-2) κόντρα στη Σεβίλλη!

Ο Μπαπέ θάμπωσε τη Βαρκελώνη, ο Χάαλαντ τη Σεβίλλη και οι δυο τους τον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Ο Νορβηγός πήρε τη… σκυτάλη από τον Γάλλο, πέτυχε δυο γκολ στο «Σάντσες Πιχθουάν», έδωσε τη νίκη 3-2 στη Ντόρτμουντ κι έστειλε την ομάδα του πιο κοντά στους «16» του Champions League. O Χάαλαντ έφτασε τα 18 γκολ στη διοργάνωση και χρειάστηκε μόλις 13 ματς για να το πετύχε! Οσο για τη Σεβίλλη, μετά το πρώτο καλό τέταρτο… παραδόθηκε στα κενά που είχε ο άξονάς της, όμως το γκολ του Ντε Γιονγκ της αφήνει κάποιες ελπίδες ανατροπής!

Το γκολ των Σεβιλιάνων… ξύπνησε τον Χάαλαντ!
Η Σεβίλλη μπήκε με διάθεση να αφήσει χώρους στη Ντόρτμουντ και στην πρώτη της φάση άνοιξε το σκορ. Χρειάστηκαν μόλις επτά λεπτά οι Σεβιλιάνοι για να προηγηθούν, όταν από το σουτ του Σούσο η μπάλα βρήκε στον Χούμελς και κατέληξε στα δίχτυα. Για ένα τέταρτο οι Ισπανοί ήλεγχαν το ματς, κρατούσαν κλειστούς χώρους και δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν! Ωστόσο, όταν εμφανίστηκαν τα προβλήματα στον άξονα οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν και η Ντόρτμουντ έφερε τα πάνω – κάτω! Στο 19′ ο Νταχούντ βρήκε χώρο, έκανε υπέροχη προσποίηση και με ιδανικό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-1.

Το πάρτι των Βεστφαλών μόλις είχε αρχίσει και με μπροστάρη τον Χάαλαντ ήρθε η ολική ανατροπή! Στο 27 ήρθε το δεύτερο γκολ. Τρομερή ενέργεια του Χάαλαντ από τη σέντρα, άλλαξε υπέροχα με τον Σάντσο και με εντυπωσιακό τελείωμα ο Νορβηγός πέτυχε το 2-1, δείχνοντας παράλληλα τις άγριες διαθέσεις του. Επτά λεπτά αργότερα ο Χάαλαντ χρειάστηκε μια επαφή με τη μπάλα για να αναγκάσει τον Μπόνο σε μια απίθανη επέμβαση! Ο 20χρονος έκανε ό,τι ήθελε και η Σεβίλλη έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Στο 35′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία, αλλά ο Χούμελς δεν μπόρεσε από καλή θέση να βρει δίχτυα. Οι Σεβιλιάνοι προσπάθησαν να βρουν ένα γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά τα κενά στον άξονα ήταν πολλά. Ετσι, στο 43’ από το λάθος των Ράκιτιτς – Γκόμες, ο Ρόις πήρε τη μπάλα, μοίρασε ιδανικά στον Χάαλαντ, ο οποίος με άψογο αριστερό πέτυχε το 3-1 κι έφτασε τα 18 γκολ στο Champions League, όσα έχει και ο Λεβαντόφσκι από την έναρξη της περσινής σεζόν.

Ο Λοπετέγι άλλαξε τα πάντα στην προσπάθειά του να ξαναβάλει τη Σεβίλλη στο ματς. Ο Ράκιτιτς που ήταν σκιά του καλού του εαυτού πέρασε εκτός, όπως και λίγο αργότερα η τριπλέτα της επίθεσης. Οι Σεβιλιάνοι είχαν την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να φανούν απειλητικοί. Μόνο κάποιες ατομικές ενέργειες του Νάβας και τίποτα περισσότερο… Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 74’ για να δούμε την ευκαιρία των γηπεδούχων!

Μείωσε ο Ντε Γιονγκ και διατήρησε… ελπίδες!
Ο Οσκαρ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στον Χιτζ, αλλά δεν κατέληξε ποτέ στα δίχτυα! Στο 84’ η Σεβίλλη στην καλύτερή της προσπάθεια μπήκε ξανά στο κόλπο, αφού ο Ντε Γιονγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ μείωσε σε 3-2. Η Ντόρτμουντ πάντως θα μπορούσε να «κλειδώσει» την πρόκριση, αλλά στο 90’ ο Σάντσο με ωραία ατομική ενέργεια δεν κατάφερε να σκοράρει.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ