aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΣεβίλλη – Χετάφε 3-0: «Καυτή» τριάρα και ξάνα 3η

Σεβίλλη – Χετάφε 3-0: «Καυτή» τριάρα και ξάνα 3η

Σε ένα ματς με πολλή ένταση, στο οποίο αποβλήθηκαν και οι δύο προπονητές, η Σεβίλλη λύγισε την Χετάφε με τρία γκολ στο τελευταίο ημίωρο (3-0) και ανέβηκε ξανά στην 3η θέση, αφήνοντας πίσω της την Μπαρτσελόνα – Πρώτο γκολ για τον Πάπου Γκόμες, «γκέλα» για Βιγιαρεάλ, ισοπαλία – θρίλερ η Γρανάδα.

Σεβίλλη – Χετάφε 3-0. Απλώς με μια ματιά στο σκορ, το συμπέρασμα είναι εύκολο: Άνετη νίκη της ομάδας του Γιούλεν Λοπετέγκι επί αυτής του Πέπε Μπορδαλάς και επιστροφή στην 3η θέση της La Liga, στο -1 από την δεύτερη Ρεάλ και στο +2 από την τέταρτη Μπαρτσελόνα, με ματς περισσότερο από τους Μπλαουγκράνα.

Λάθος! Όχι, βεβαίως, ως προς τα βαθμολογικά δεδομένα, αλλά ως προς την ευκολία με την οποία έφτασε στη νίκη η Σεβίλλη, αφού το ματς ήταν στο 0-0 μέχρι το 67′, με τον διαιτητή να έχει ακυρώσει γκολ του Λούκας Οκάμπος (35′) και να έχει αποβάλλει τον Τζενέ (54′).

Η κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Χετάφε προκάλεσε… σεισμό στο ματς, αφού ο Μπορδαλάς μπήκε έξαλλος στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας εξηγήσεις από τον ρέφερι, ο οποίος απέβαλε βεβαίως τον τεχνικό της Χετάφε, αλλά και τον Λοπετέγκι, ο οποίος επίσης… ξέφυγε.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ο Μουνίρ Ελ Χανταντί σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (67′), ο Πάπου Γκόμες έκανε «σεφτέ» με τη νέα του ομάδα (87′) και ο Γιουσέφ Εν – Νεσίρι πρόσθεσε ένα ακόμα γκολ στην πλούσια, φετινή συλλογή του (89′).

Σε άλλα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής της, η Γρανάδα πλήρωσε την Λεβάντε με το ίδιο… νόμισμα που μεσοβδόμαδα την πλήρωσε στο Κύπελλο η Μπαρτσελόνα, ισοφαρίζοντας στο φινάλε σε 2-2 (30′, 67′ Μοράλες – 43′ Κένεντι, 90’+3′ Σολδάδο), ένα αποτέλεσμα που δεν αλλάζει ιδιαιτέρως την βαθμολογική θέση των δύο ομάδων (στη πρώτη δεκάδα του πίνακα).

Στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο», τέλος, η Βιγιαρεάλ έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη της τετράδας και της εξόδου στο Champions League, αφού προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα γκολ του Ζεράρ Μορένο (16′, 35′), αλλά εντέλει έμεινε στο 2-2, εξαιτίας της αντεπίθεσης διαρκείας της προτελευταίας Έλτσε, την οποία γλίτωσαν από την ήττα ο Γκίντο Καρίγιο (49′) και ο άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ, Λούκας Μπογιέ (64′).

Νωρίτερα, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με ανατροπή την ουραγό Ουέσκα και επανήλθε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 21 παιχνίδια): Ατλέτικο Μαδρίτης (19) 50, Ρεάλ Μαδρίτης 43, Σεβίλλη 42, Μπαρτσελόνα (20) 40, Βιγιαρεάλ (22) 36, Ρεάλ Σοσιεδάδ 32.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ