aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣεργίδης: «Υπό την επήρεια ουσιών ή μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους»

Σεργίδης: «Υπό την επήρεια ουσιών ή μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους»

Στις 11 του περασμένου Οκτώβρη, υπό την αιγίδα του Μιχάλη Στεργίδη και στην παρουσία του Τιμούρ Κετσπάγια, εγκαταστάθηκε μία πινακίδα αφιερωμένη στην Ανόρθωση στην είσοδο του Παλαιχωρίου.

Όπως ανάφερε τη μέρα αυτή ο κ. Στεργίδης ήταν μία πράξη αναγνώρισης της αγάπης που τρέφει ο κόσμος της περιοχής προς την ομάδα της Αμμοχώστου αλλά και εις ένδειξη εκτίμησης και τιμής για τη φιλοξενία και βοήθεια που πρόσφεραν οι κάτοικοι Παλαιχωρίου και περιχώρων στους αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ που κάποιοι ήταν και εκλεκτά μέλη της Ανόρθωσης. Στο τελετουργικό, το παρών του είχε δώσει και ο Στέλιος Χιώτης, με τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν όλοι μαζί το «Χώμα που περπάτησα».

Η πινακίδα, ένα μήνες και κάτι ημέρες αργότερα, υπέστη βανδαλισμούς από αγνώστους, κάτι το οποίο στεναχώρησε σε μεγάλο βαθμό τον κ. Στεργίδη, ο οποίος μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5), διερωτήθηκε ποιων το «αρρωστημένο» και θολό μυαλό οδήγησε σε τέτοια πράξη, αφού δεν είναι μόνο η πινακίδα που υπέστη ζημιές.

Υπενθυμίζουμε πως λόγο προβλημάτων υγείας δεν εμπλέκεται στα διοικητικά των κυανόλευκων πλέον, ο κ. Στεργίδης, ωστόσο στηρίζει οικονομικά και με το πάθος του την ομάδα της Αμμοχώστου.

«Δεν ξέρω ποιους ενόχλησε, δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Δεν προσέβαλε κανέναν, δεν ήταν εναντίον κανενός, δεν κατηγορούσε κανέναν. Προέβαλε το πρόβλημα της Κύπρου, επικεντρωμένο στην επαρχία Αμμοχώστου. Προέβαλε την Αμμόχωστο. Το μόνο που δεν πήραν οι Τούρκοι είναι την Ανόρθωση και τη Νέα Σαλαμίνα. Δεν μπορώ να σκεφτώ ποιοι το έκαναν και γιατί», είπε αρχικά στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ», με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Για το αν σκοπεύει να τοποθετήσει ξανά μία νέα καινούργια: «Ναι, αλλά πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι. Θα την ξανακάνω και θα την τοποθετήσω όταν πρέπει. Πρέπει να καλμάρουν λίγο, να καταλάβουν το λάθος τους. Πρέπει να είναι ανισόρροποι, φυτέψαμε και λουλούδια, δέντρα. Τα ξερίζωσαν και αυτά, έβγαλαν τα λουλούδια. Ή ήταν υπό την επήρεια ουσιών ή μέχρι εκεί τους επιτρέπει να σκεφτεί το μυαλό τους».

Και πρόσθεσε: «Σε ένα κρησφύγετο στο Παλαιχώρι έμενε ο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο Αυξεντίου το ίδιο, αγωνίζονταν στα δεύτερα τότε. Και ο Κυριάκος Μάτσης που ήταν ενεργό μέλος της Ανόρθωσης. Γι’ αυτούς τους λόγους θεώρησα σαν υποχρέωση να τιμήσω αυτήν την περιοχή. Αρκετοί κάτοικοι έχουν εισιτήριο διαρκείας. Μου υπέδειξαν την περιοχή. Ο κοινοτάρχης είναι οπαδός του ΑΠΟΕΛ και προσφώνησε την εκδήλωση μας όταν την τοποθετήσαμε. Μας είπε “ευχαρίστως” στην τοποθέτηση πινακίδας, ο σκοπός είναι πολύ καλός. Αυτοί που με βοήθησαν να την αναρτήσω, εκτός από ΑΠΟΕΛίστες ήταν και Ομονοιάτες και Σαλαμιναίοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ