aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣε κινεζικά χέρια και η Πάρμα!

Σε κινεζικά χέρια και η Πάρμα!

Η Πάρμα τελεί πλέον υπό κινεζικό ιδιοκτησιακό καθεστώς! Η διαπραγμάτευση για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και οι Εμιλιάνοι μπαίνουν επισήμως σε μία νέα εποχή. Επίσημη ανακοίνωση θα υπάρξει μετά το τέλος των πλέι οφ ανόδου της Lega Pro (Γ’ εθνική), στα οποία οι κυπελλούχοι Uefa του 1999 βρίσκονται στα προημιτελικά παλεύοντας για τον προβιβασμό τους στη Serie B.

Οι μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες του συλλόγου Γκουίντο Μπαρίλα, Πάολο Πιτσαρότι και Τζαμπάολο Νταλάρα, ανέλαβαν τις τύχες του συλλόγου πριν από δύο χρόνια σώζοντάς τον από τη χρεοκοπία και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια αναγέννησής του.

Τώρα όμως, με γνώμονα το καλό της ομάδας, κάνουν ένα βήμα πίσω αφήνοντας χώρο στον Γιάνγκ Λιτζάνγκ, ιδιοκτήτη της εταιρίας μάρκετινγκ Desport, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της Γρανάδα, ενώ προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο και της Κρίσταλ Πάλας.

Η επένδυση των επόμενων δύο χρόνων θα είναι ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Αρχικά ο Λιτζάνγκ θα έχει το 60% των μετοχών, το οποίο σταδιακά μέσω αυξήσεων του μετοχικού κεφαλάιου θα φτάσει στο 90%, αφού σύμφωνα με το καταστατικό ένα 10%, υποχρεωτικά, πρέπει να μένει στους οπαδούς της ομάδας που επιθυμούν να εμπλακούν με το σύλλογο.

Το όραμα είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο της Αταλάντα, κάτι που σημαίνει πλήρη αξιοποίηση των ακαδημιών, ανάδειξη ταλαντούχων παικτών, οι οποίοι αρχικά θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και στη συνέχεια θα πωλούνται για πολλά εκατομμύρια ευρώ. Το πρώτο «γκολ» των Κινέζων επενδυτών θα είναι η αγορά του αθλητικού κέντρου της ομάδας προκειμένου η Πάρμα να μην εξαρτάται από κανέναν και στη συνέχεια αυτή του σταδίου «Ταρντίνι» (ιδιοκτησία του δήμου).

Επικεφαλής του σχεδίου και υπεύθυνος να «τρέξει» το όλο εγχείρημα είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία των «Παρμένσι» και δεν είναι άλλος από τον Ερνάν Κρέσπο.  Ο Αργεντινός κατοικεί με την οικογένειά του στην Πάρμα και αναμένεται να αναλάβει θέση αντιπροέδρου φροντίζοντας για όλα τα θέματα. Από την επιλογή του προπονητή και τη στελέχωση της ομάδας, έως τη δομή των ακαδημιών και το εμπορικό πρόσωπο της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ