aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣε ιρλανδικό έδαφος και πάλι για «διπλό»

Σε ιρλανδικό έδαφος και πάλι για «διπλό»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΟΔΥΣΣΕΩΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Και ξανά προς Ιρλανδία… τραβά η ΑΕΚ, αφού η μοίρα το έφερε να ταξιδεύει και φέτος τον Ιούλη για τον ίδιο προορισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει ομάδα από το πυκνοκατοικημένο νησί, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Το 2016 ήταν η Κλίφτονβιλ, πέρσι ήταν η Κορκ, φέτος είναι η Ντάνταλκ.

Στόχος είναι η ομάδα να επαναλάβει ό,τι έκανε και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ευρώπης. Να κερδίσει δηλαδή εκτός έδρας και να αποκτήσει προβάδισμα ενόψει ρεβάνς. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο στις 21:45 στο γήπεδο «Όριελ Παρκ», και τα εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στο «ΑΕΚ Αρένα» μία εβδομάδα αργότερα (2/8, 18:30).

Το κλείσιμο της περασμένης σεζόν με τρόπαιο, 14 χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου, δεν ήταν η μοναδική διαφορά της ΑΕΚ, σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια. Η ομάδα της Λάρνακας άλλαξε μετά από χρόνια και προπονητή, αλλά και τεχνικό διευθυντή, με τους Αντόνι Ιραόλα και Άντερ Μουρίγιο να αντικαθιστούν τους Ιμανόλ Ιδιάκεθ και Τσάβι Ρόκα, αντιστοίχως.

Για την ώρα, οι Κυπελλούχοι προχώρησαν σε έξι μετεγγραφές, τρεις εκ των οποίων αφορούν επιστροφές και δύο σε τερματοφύλακα. Ο λόγος για τους Τόνιο και Α. Χριστοδούλου (τερματοφύλακες), Θωμά Ιωάννου και Ραφαήλ Αναστασίου (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός τους), και τους δύο «νέους» Μικέλ Γκονσάλες (κεντρικός αμυντικός) και Ιγκόρ Σίλβα (δεξιός μπακ-χαφ).

Για καλύτερο εγκλιματισμό, η ομάδα προτιμήθηκε να ταξιδέψει δύο μέρες πριν τον αγώνα στην Ιρλανδία, αντί μίας όπως συνηθίζεται. Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (24/07) από το αεροδρόμιο Λάρνακας και με ενδιάμεση στάση στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, έφτασε νωρίς το απόγευμα στο Δουβλίνο και απ’ εκεί οδικώς στο Ντάνταλκ, μία διαδρομή περίπου 50 λεπτών με το λεωφορείο.

Η αποστολή που ανακοινώθηκε για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Ντάνταλκ περιλαμβάνει 20 ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους δεν βρίσκονται τέσσερα ονόματα βασικών παικτών. Ο λόγος για τους Φλοριάν Τολεμές, Βανσάν Λαμπάν, Μάριο Αντωνιάδη και Νταβίδ Καταλά, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Η αποστολή αποτελείται από τους ακόλουθους: Τόνιο, Aνδρέα Χριστοδούλου, Ιωακείμ Τούμπας, Ιγκόρ Σίλβα, Χουάν Τρουγιόλς, Μικέλ Γκονσάλες, Θωμά Ιωάννου, Ραφαήλ Αναστασίου, Νταντιέλ Μοϊσόφ, Χόρχε Λαρένα, Ραφαήλ Μάμα, Τζοάν Τομάς, Έκτορ Χέφελ, Νάτσο Κάσες, Απόστολο Γιάννου, Ακοράν Ρέγιες, Ονησίφορο Ρουσιά, Τέτε, Ιβάν Τρισκόφσκι, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Η ΑΕΚ προπονήθηκε χθες για πρώτη φορά σε γήπεδο του Ντάνταλκ και σήμερα θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της στο «Όριελ Παρκ» (21:00). Θα προηγηθεί η προγραμματική συνέντευξη Τύπου του προπονητή των κυπελλούχων, Αντόνι Ιραόλα, στις 20:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ