aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣε επαφές με τη Γουέστ Μπρομ ο Τέρι

Σε επαφές με τη Γουέστ Μπρομ ο Τέρι

Στα 36 του, πλέον, χρόνια ο Τζον Τέρι δεν βρίσκεται στα βασικά σχέδια του Αντόνιο Κόντε και από την αρχή της χρονιάς, είναι μεταξύ των αναπληρωματικών στην Τσέλσι. Ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλε» έχει συμβόλαιο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και οι διοικούντες την ομάδα του Λονδίνου αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του.

Το θέμα είναι πλέον σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του, καθώς όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, δεν σκοπεύει να αποσυρθεί ακόμη από τα γήπεδα. Ηδη «σειρήνες» από την Κίνα έχουν ακουστεί για τον βετεράνο άσο και συγκεκριμένα από την Σανγκάη SIPG.

Προπονητής του κινέζικου συλλόγου είναι ο Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο της Τσέλσι τη σεζόν 2011/12 και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «TIMES», ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να δουλέψει ξανά με τον Τέρι, προσθέτοντας έτσι μια αξιόπιστη λύση στην αμυντική γραμμή της ομάδας του.

Να σημειωθεί πως ο βετεράνος Αγγλος μπακ είχε απορρίψει πρόταση της ίδιας κινέζικης ομάδας πριν δύο χρόνια. Τότε ο σύλλογος της Σανγκάης του πρόσφερε μονοετές συμβόλαιο, με απολαβές που άγγιζαν τα 14 εκ. ευρώ, αλλά ο Τέρι προτίμησε να μείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Πάντως, στην Αγγλία πληθαίνουν οι φήμες που τον θέλουν τον Τέρι να συνεχίζει την καριέρα του στην Premier League και συγκεκριμένα στην Γουέστ Μπρομ.

Ο Τζον Τέρι βρίσκεται στην Τσέλσι απ’ το 1995. Αρχικά, αγωνίστηκε στις ακαδημίες, ενώ από το 1998 αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα. Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 710 (!) συμμετοχές, ενώ έχει σκοράρει 66 φορές. Με τη φανέλα των Λονδρέζων έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα Αγγλίας. Επιπλέον, έχει πανηγυρίσει ένα Champions League (2011/12) κι ένα Europa League (2012/13).

«Μέλι» από Λάμπαρντ

Ο Φρανκ Λαμπάρντ έσπευσε να αποθεώσει τον πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι και στην εθνική Αγγλίας, χαρακτηρίζοντας τον, μάλιστα, ως τον κορυφαίο αμυντικό στην Ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος: «Ο Τζον ήταν ηγέτης της Τσέλσι τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Είναι, κατά τη γνώμη μου, ο κορυφαίος αμυντικός στην Ιστορία της Premier League.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ