aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Σάβιο Μπορτολίνι, ο Βραζιλιάνος που μπήκε στην ιστορία της Ανόρθωσης»

«Σάβιο Μπορτολίνι, ο Βραζιλιάνος που μπήκε στην ιστορία της Ανόρθωσης»

Πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που πάτησαν ποτέ το πόδι τους στην Κύπρο. Κάτοχος τριών Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 21 συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την κορυφαία Εθνική ομάδα του κόσμου, την φημισμένη «σελεσάο».

Ο Σάβιο Μπορτολίνι αν και έμεινε στην Κύπρο μόνο μία σεζόν κατάφερε να συνδέσει τ’ όνομά του με την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008. Η παρουσία του σπουδαίου Βραζιλιάνου εξτρέμ στην Ανόρθωση μνημονεύεται μέχρι σήμερα. Η ιστοσελίδα «balonlatino.net» κάνει αναφορά στο πέρασμα του Σάβιο από την Κύπρο και σημειώνει πως η Ανόρθωση αρκετά χρόνια μετά ήταν σε πορεία κατάκτησης του πρωταθλήματος με στόχο να επαναλάβει το επίτευγμα του 2008, όμως η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε τέλος στο όνειρο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Ο Σάβιο Μπορτολίνι ήταν ήταν μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1997 έως το 2002. Κέρδισε τρία Τσάμπιονς Λιγκ, ένα ισπανικό Σούπερ καπ, ένα Intercontinental Cup και ένα πρωτάθλημα Ισπανίας. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αφού αποχώρησε από τη Μαδρίτη και πέρασε από αρκετές ομάδες, πήγε στην Κύπρο για να γράψει ιστορία. Η Ανόρθωση Αμμοχώστου τον υπέγραψε για τη σεζόν 2008/09 και ήταν ο μοναδικός παίκτης από τη Λατινική Αμερική που ήταν μέρος της ιστορικής ομάδας, η οποία έγινε η πρώτη της Κύπρου που έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, η Ανόρθωση ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα με 46 βαθμούς, όσους και η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ομόνοια. Η ιδιαιτερότητα για την Ανόρθωση είναι πως η συμμετοχή το 2008 ήταν η μοναδική της στο Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος ήταν στον δρόμο για να  επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα, αλλά ο κορωνοϊός την σταμάτησε. Το κυπριακό πρωτάθλημα τερματίστηκε πρόωρα με την Ομοσπονδία να στέλνει την Ομόνοια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ανόρθωση πήρε τη δεύτερη θέση και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγλ.

Ο βραζιλιάνικος εξτρέμ υπερασπίστηκε τα χρώματα του συλλόγου σε 14 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και το εγχώριο πρωτάθλημα. Για το τοπικό πρωτάθλημα έπαιξε 10 παιχνίδια και σημείωσε τρία γκολ, χαρίζοντας ισάριθμες νίκες στην Ανόρθωση. Το πρώτο ήταν εναντίον της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, το δεύτερο εναντίον του Απόλλωνα Λεμεσού και το τελευταίο εναντίον του Ατρόμητου Γεροσκήπου. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Σάβιο έπαιξε τέσσερις αναμετρήσεις, πιστώθηκε τρεις ασίστ και σκόραρε ένα γκολ. Η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, αλλά έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος κυπριακός σύλλογος που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα περίμενε 10 σερί σεζόν για να διεκδικήσει ξανά συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η πανδημία σταμάτησε τα πάντα και η Ανόρθωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται για αυτόν τον στόχο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ