aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣάρωσε η Λειψία και πάει για «τελικό» (video)

Σάρωσε η Λειψία και πάει για «τελικό» (video)

Η Λειψία σάρωσε 4-1 τη Μονακό στο «Λουί Ντε» για την πέμπτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και παρέμεινε στο «κόλπο» της πρόκρισης στους «16» της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, την οποία θα διεκδικήσει με την Πόρτο την τελευταία αγωνιστική στις 6 Δεκεμβρίου. Αντίθετα, οι δευτεραθλητές Γαλλίας έμειναν και μαθηματικά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το ματς κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο με τα δύο γκολ του Βάγκνερ, ενώ για τους Γάλλους μείωσε ο Φαλκάο προσωρινά σε 1-3.

Οι δευτεραθλητές Γερμανίας ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν μόλις στο 6′, όταν ο Σάμπιτζερ βρέθηκε μόνος του από τα δεξιά και έβγαλε την μπαλιά και ο Ζέμερσον στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε τα δίχτυα και έκανε το 0-1. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, όταν ο Βέρνερ στο 9’ με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή, εκμεταλλεύτηκε μια υπέροχη κάθετη πάσα και έκανε το 0-2.

Οι Μονεγάσκοι απάντησαν με δύο μεγάλες ευκαιρίες, όμως οι Γερμανοί ισορρόπησαν ξανά και είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Έτσι, στο 30’ ο Φαλκάο ανέτρεψε τον Ορμπαν μέσα στην περιοχή και ο Βέρνερ ευστόχησε και έκανε το 0-3. Ο διεθνής Γερμανός επιθετικός έχασε μια καλή ευκαιρία στο 39’ όταν, μετά από φάουλ του Λόπες, ο Φαλκάο εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Γκουλάσι με κεφαλιά έκανε το 1-3. Η Λειψία απάντησε άμεσα και ο Κεϊτά με υπέροχη προσποίηση και έξοχο πλασέ έκανε το 1-4 στο 44’ και όλοι περίμεναν που θα σταματούσε το «πάρτι» των φιλοξενούμενων.

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες και ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Οι Γάλλοι προσπαθούσαν με τον Φαλκάο και οι Γερμανοί με τις αντεπιθέσεις τους και με τα συνεχόμενα κόρνερ να απειλήσουν, χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ και οι αλλαγές δε φαινόταν πως βοηθούσαν. Ο Μουτίνιο έχασε μία καλή ευκαιρία για τη Μονακό στο 77’ και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ