aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣαπεκοένσε: Ηχητικό ντοκουμέντο, λίγο πριν από την πτώση

Σαπεκοένσε: Ηχητικό ντοκουμέντο, λίγο πριν από την πτώση

Συγκλονιστικές ήταν οι τελευταίες συνομιλίες του κυβερνήτη του αεροπλάνου της LaMia πριν αυτό συντριβεί 390 χλμ μακριά από το αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρία Κόρβοδα» του Μεδεγίν και στοιχίσει τη ζωή σε 71 ανθρώπους.

Ραδιοφωνικός σταθμός στην Κολομβία δημοσιοποίησε το ηχητικό ντοκουμέντο, με τον πιλότο του αεροπλάνου να ζητά εσπευσμένα και για τρεις φορές αναγκαστική προσγείωση.

«Δεσποινίς, υπάρχει πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα. Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα» ήταν τα λόγια του πιλότου στους υπεύθυνους του πύργου ελέγχου.

Η ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, αρχικά είπε ότι η προσγείωση πρέπει να αναβληθεί για επτά λεπτά, εξαιτίας έκτακτης ανάγκης με άλλο αεροσκάφος της Viva Colombia και ζήτησε από τον κυβερνήτη να κάνει μερικούς γύρους στην περιοχή, πριν πάρει άδεια προσγείωσης.

Μετά τις συνεχείς αιτήσεις του πιλότου για προσγείωση, από τον πύργο ελέγχου ζητήθηκε το ύψος που πετούσε το αεροπλάνο.

«9.000 πόδια, δεσποινίς. Κατεύθυνση…» και σε εκείνο το σημείο χάθηκε η επικοινωνία.

Στη συνέχεια από τον πύργο ελέγχου ειδοποίησε ότι το αεροπλάνο βρισκόταν μόλις 13 χλμ από τον διάδρομο προσγείωσης, όμως είχαν χάσει την επαφή με τον πιλότο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ασφαλές ύψος για να πετά αεροπλάνο πάνω από τα βουνά του Gerro Gordο είναι τα 10.000 πόδια (3,048μ), όμως αυτό που μετέφερε τους παίκτες της Σαπεκοένσε, βρισκόταν στα 9000 πόδια (2.743μ)

Συγκλονιστική η επικοινωνία του πιλότου του μοιραίου αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε με το Πύργο Ελέγχου. Σε ένα ηχητικό απόσπασμα το οποίου βγήκε στη δημοσιότητα ακούγεται η φωνή του πιλότου του αεροπλάνου να καλεί σε βοήθεια και να φωνάζει ότι τελειώνουν τα καύσιμα.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα. Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία», αναφέρει στην επικοινωνία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ