aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣαουθάμπτον - Λέστερ 1-1: Παλικαρίσιος βαθμός για τους άγιους των 10 παικτών

Σαουθάμπτον – Λέστερ 1-1: Παλικαρίσιος βαθμός για τους άγιους των 10 παικτών

Δώδεκα ημέρες μετά την κόντρα στους στα ημιτελικά του FA Cup που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς με 1-0, Σαουθάμπτον και Λέστερ αναμετρήθηκαν στο ματς που άνοιξε το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της Premier League, με το 1-1 να αφήνει χαμόγελα αυτή τη φορά στο σύνολο του Ραλφ Χάσενχουτλ.

Και αυτό γιατί οι άγιοι κατάφεραν να κρατήσουν στο 1-1 την Λέστερ και να αποσπαστούν 10 βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας του 2016 από την πλευρά της να αφήνει δύο βαθμούς στο “Σεντ Μέρις” και να αρχίζει να αισθάνεται άβολα στη μάχη της 4άδας, με δεδομένο πως έχει τις Τσέλσι, Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ να την καταδιώκουν.

Το ματς άρχισε με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για την Σαουθάμπτον καθώς με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα για τη συνέχεια, με τον Βέστεργκααρντ να υποχρεώνεται να ανατρέψει ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του τον Βάρντι μετά από λάθος κοντρόλ που έκανε και να δέχεται δικαιολογημένα την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η φάση αυτή ενδεχομένως να ξύπνησε στους φίλους των αγίων αναμνήσεις από τον εφιάλτη της περασμένης σεζόν και το 0-9 απέναντι στις αλεπούδες όταν και πάλι είχε αποβληθεί παίκτης τους νωρίς (ο Μπέρτραντ στο 12ο λεπτό) όμως αυτή τη φορά η ομάδα του Ραλφ Χάνσενχουλτ έδειξε διαφορετικό χαρακτήρα.

Πήγε με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς να δεχτεί τρομερή πίεση και στο 61′ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Από δυνατό σουτ του Άρμστρονγκ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ιχεανάτσο μέσα στην περιοχή και ο Γουόρντ-Πράους ανέλαβε την εκτέλεση για να νικήσει τον Σμάιχελ και να κάνει το 1-0.

Η Λέστερ άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το γκολ εις βάρος της και αφού απείλησε πρώτα με τους Μάντισον και Πέρεθ, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 68′, με την κεφαλιά του προωθημένου Έβανς από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Ιχεανάτσο από τα δεξιά.

Ακολούθως, κέρδισε και άλλα μέτρα στο γήπεδο εκμεταλλευόμενη και την κόπωση των γηπεδούχων, ωστόσο οι Βάρντι, Εντιντί και Καστάν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από καλές θέσεις στις οποίες βρέθηκαν και το 1-1 έμεινε, που μπορεί να μεταφραστεί κάλλιστα -βάσει της εξέλιξης του ματς- ως ένας κερδισμένος πόντος για την Σαουθάμπτον και δύο χαμένοι για την Λέστερ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Βέστεργκααρντ, Μπέντναρεκ, Στέφενς, Μιναμίνο (76′ Ντιαλό), Γουόρντ-Πράους, Άρμστρονγκ, Τέλα (15′ Σαλίσου), Ρέντμοντ, Άνταμς (90′ Ενλουντουλού)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Φοφανά (46′ Πέρεθ), Έβανς, Σογιουντσού, Καστάν, Τίλεμανς, Εντιντί, Τόμας (69′ Ολμπράιτον), Μάντισον, Ιχεανάτσο, Βάρντι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ