aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣαντιάγκο Καρμπιντέρο, ο άνθρωπος-κλειδί της ΑΕΚ

Σαντιάγκο Καρμπιντέρο, ο άνθρωπος-κλειδί της ΑΕΚ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Σαντιάγκο Καρμπιντέρο, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την καλύτερη δυνατή στελέχωση του ρόστερ. Ο αρχισκάουτερ της AΕΚ, αποτελεί το δεξί χέρι του τεχνικού διευθυντή των Λαρνακέων, Αρνάλ Κόντε, όσον αφορά στα θέματα κυρίως των προσθηκών. Είναι άριστος γνώστης του ισπανικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, με τις εισηγήσεις του να κατευθύνουν τον συμπατριώτη του ώστε η ΑΕΚ της νέας αγωνιστικής περιόδου να φανεί αντάξια των προσδοκιών.

«Ο πρόεδρος θέλει να κάνει αυτή την ομάδα την καλύτερη στην Κύπρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαντιάγκο Καρμπιντέρο σε δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του, δίνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στίγμα του Αντρου Καραπατάκη. Στην ΑΕΚ, εργάζονται μεθοδικά για τη δυναμική επιστροφή της ομάδας στη νέα σεζόν, προσδοκώντας ότι το σύνολο που θα παρουσιάσουν θα είναι ικανό να διεκδικήσει μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Είναι πολύ παθιασμένοι στην Κύπρο με το ποδόσφαιρο», σημείωσε ο αρχισκάουτερ της ΑΕΚ. «Ακυρώθηκε το πρωτάθλημα επειδή δεν ήταν συμφέρον οικονομικά. Είναι μια πολύ καλή εμπειρία που μας επιτρέπει να γνωρίσουμε άλλα κοντινά πρωταθλήματα», είπε μεταξύ άλλων.

Ο 43χρονος Καρμπιντέρο, υπενθυμίζουμε, είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο, υπογράφοντας συμβόλαιο για δυόμισι χρόνια. Στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Λεβάντε, Μάλαγα, Αλαβές και Κόρδοβα. Τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκε στο επιτελείο του τεχνικού διευθυντή της Λεβάντε, καθώς κι ως υπεύθυνος για τις ομάδες Κ23, Κ18.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ