aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣαν τον Τομάς άλλος κανείς!

Σαν τον Τομάς άλλος κανείς!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Είναι ποδοσφαιριστής που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στην ομάδα της ΑΕΚ. Ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Με τα πάνω του και τα κάτω του, πάντοτε αποτελούσε μια πολύτιμη μονάδα για τον εκάστοτε προπονητή των κιτρινοπράσινων.

Συμπληρώνει σε λίγες εβδομάδες τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την προσφορά του. Αγωνίστηκε σε 113 παιχνίδια και πέτυχε 19 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Χουάν Τομάς, ο οποίος εδώ και έναν μήνα είναι εκτός δράσης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Η απουσία του, αισθητή.

Η ηρεμία που δίνει στο παιχνίδι της ΑΕΚ είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να βρει η ομάδα στο πρόσωπο άλλου ποδοσφαιριστή της. Η συνεργασία του με τον Λαρένα στη μεσαία γραμμή είναι κάτι παραπάνω από αρμονική. Η αλήθεια είναι ότι ο Ακοράν, που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει στα πλείστα παιχνίδια, τα πήγε αρκετά καλά. Με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά από τον Τομάς.

Ο Ισπανός είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί επάξια. Το θετικό είναι ότι η ομάδα της Λάρνακας δεν έχει πληρώσει την απουσία του Τομάς. Έχασε από την Ομόνοια, αποτέλεσμα που ήταν πιθανό, ενώ προσδοκεί να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών και χωρίς τον Τομάς.

Τώρα, πότε θα επιστρέψει και πότε θα είναι σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Χρειάζεται άλλο ένα δίμηνο αποθεραπείας και ακολούθως ίσως αρχίσει σταδιακά προπονήσεις. Υπάρχει και το σενάριο να διαγραφεί τον Ιανουάριο από τον κατάλογο των ποδοσφαιριστών που δηλώθηκαν στην ΚΟΠ, αν η περίοδος αποθεραπείας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι να επιστρέψει υγιής και δυνατός.

Εξάλλου, ενόψει και του αγώνα με την Αναγέννηση Δερύνειας, πέρα από τον Τομάς δεν υπολογίζεται και πάλι ο Τρισκόφσκι. Ο Μίνιο δεν προπονήθηκε ούτε και χθες και παραμένει αμφίβολος. Είναι πιθανό το σενάριο ο Ιδιάκεθ να τον κρατήσει εκτός ενδεκάδας και την εστία της ομάδας να υπερασπιστεί ο Γιωργαλλίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ