aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Σαν τη μύγα μες το γάλα»

«Σαν τη μύγα μες το γάλα»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Στα πλείστα ευρωπαϊκά ματς, ο Μέσκα να Μπάνγκνα έθεσε γερή υποψηφιότητα για… βραβείο επιπολαιότητας. Ο Ντάνι Μπενίτεθ, πέραν του επαναληπτικού με την Σεντ Τζόζεφς στο Τσίρειο στον οποίο είχε εκπληκτική απόδοση, δεν έπαιξε βασικός σε άλλο επίσημο ματς για να εξαχθούν περαιτέρω συμπεράσματα, αφού ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμό. Ο Ισμαήλ Σασί τα έκανε σχεδόν όλα, αλλά του έλειψε το γκολ.

Παρά τον ανταγωνισμό που θα προκύψει στις «πτέρυγες» της ΑΕΛ ενόψει του νέου πρωταθλήματος, ο ποδοσφαιριστής ο οποίος δείχνει να έχει από τώρα μία θέση καπαρωμένη, είναι ο Αλνταΐρ Μπαλντέ. Έκανε ντεμπούτο στον επαναληπτικό με την Πογκρέ (2-1) και παρά τη μουρμούρα από μερίδα οπαδών της ΑΕΛ λόγω ενός-δύο μικρολαθών στα οποία υπέπεσε, έδειξε σημάδια της ποιότητας και της τεχνικής του κατάρτισης.

Ο βραχύσωμος εξτρέμ από τη Γουινέα Μπισάου, έδειξε κυρίως πως είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος πατάει γερά στο έδαφος και δύσκολα ανατρέπεται στα μαρκαρίσματα. Επίσης, όταν έχει στην κατοχή του την μπάλα κι επιτίθεται, δεν μένει στη γραμμή, αλλά ούτε προτιμάει τις μακρινές σέντρες και συγκλίνει προς τα μέσα ώστε να είναι κοντά στην περιοχή ή εντός αυτής για να βρεθεί ανά πάσα στιγμή μέσα στις φάσεις. Ο Αλνταΐρ ξεχώρισε και σε κάποια φιλικά «σαν τη μύγα μες το γάλα», αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, καθώς τα δύσκολα έπονται. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ποιοτική μονάδα για την ΑΕΛ.

Τον ήθελε νωρίς, τον απέκτησε καθυστερημένα

Ο Αλνταΐρ Μπαλντέ, αν και άργησε να αποκτηθεί, πρόκειται για ποδοσφαιριστή τον οποίο ήθελε διακαώς ο Μπρούνο Μπαλταζάρ από πολύ νωρίς καθώς των γνώριζε από την κοινή παρουσία τους στην Ολιανένσε. ΑΕΛ και ποδοσφαιριστής ήταν σε επαφές από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, αλλά υπήρχαν κάποιες δυσκολίες και η μετεγγραφή «πάγωσε». Μετά την αρνητική εξέλιξη που πήρε το θέμα με τον Κουκούλα, επαναπροσεγγίστηκε ο 25χρονος πλάγιος φορ και με συνοπτικές διαδικασίες ντύθηκε στα γαλαζοκίτρινα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ