aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣαν πραγματική διεκδικήτρια!

Σαν πραγματική διεκδικήτρια!

Μεγάλο παιχνίδι; Άγχος για την κορυφή; Ούτε καν κοντά! Η Τσέλσι ήταν ασταμάτητη ξανά και πέρασε για την ώρα μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας επωφελούμενη σαν πραγματική διεκδικήτρια του τίτλου το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι νωρίτερα! Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε εξέθεσε την Έβερτον πολύ γρήγορα στο παιχνίδι και με παρακαταθήκη το ασφαλές προβάδισμά της, εξασφάλισε άνετα το τρίποντο με το εμφατικό 5-0.

Μόλις 23 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να γίνει 2-0 το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο (σ.σ στο 19ο και 20ο λεπτό), όταν ο Εντέν Αζάρ άνοιξε αρχικά το σκορ βρίσκοντας δίχτυα (6ο γκολ, ακολούθησε και το 7ο)για ακόμη μία αγωνιστικής και εν συνεχεία ο Μάρκος Αλόνσο διπλασίασε το προβάδισμα. Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη για τους «μπλε» στην Πρέμιερ Λιγκ, στην βαθμολογία της οποίας βρίσκονται πρώτοι με 25 βαθμούς. Με παιχνίδι λιγότερο, ακολουθούν Άρσεναλ και Λίβερπουλ με 24.

Με αυτό το παιχνίδι η Τσέλσι έφτασε τα 16 γκολ ενεργητικό στα τελευταία πέντε παιχνίδια (5/5) ενώ παράλληλα δεν έχει δεχθεί κανένα! Στα εννέα γκολ έφτασε ο Ντιέγκο Κόστα, που οδηγεί την κούρσα στην λίστα των σκόρερ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από την αρχή φάνηκαν ικανοί δημιουργία τεράστιων κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Μετά από χλιαρές ευκαιρίες, και ενώ ο Ντιέγκο Κόστα είχε χτυπήσει αλλά εν τέλει συνέχισε, το 20λεπτο τους βρήκε μπροστά με σκορ 2-0 χάρη στα τέρματα των Αζάρ και Αλόνσο, που προαναφέρθηκαν. Στο 35′ ο Βίκτορ Μόουζες είχε δοκάρι, για να ακολουθήσει ο Ντιέγκο Κόστα επτά λεπτά αργότερα και να κάνει το 3-0. Το σφύριγμα για την λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες με 9-0 τελικές!

Με κεκτημένη ταχύτητα, οι Λονδρέζοι έφτασαν γρήγορα-γρήγορα και στο 4-0, όταν Αζάρ και Πέδρο έκαναν το ένα-δύο για να πιστωθεί στον λογαριασμό έκαστου το δεύτερο γκολ και η δεύτερη ασίστ στο ματς (55′). Οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές και στο 5-0, με τον Βέλγο να δέχεται στοπ του Στεκέλενμπουργκ και τον Ισπανό εξτρέμ να νικάει τον Ολλανδό κίπερ παίρνοντας το ριμπάουντ.

Από ‘κει και πέρα όσα παρακολούθησε ο κόσμος ήταν μια τυπική διαδικασία, με την Τσέλσι δεδομένων των εμφανίσεών της να αποδεικνύει πως μπορεί σίγουρα να λογίζεται ως η μία από αυτές που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Tσέλσι: Koυρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ (84′ Τέρι), Λουίς, Μόουζες, Μάτιτς, Καντέ, Αλόνσο, Πέδρο (71′ Όσκαρ), Ντιέγκο Κόστα, Αζάρ (80′ Μπατσουαγί)

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Κόουλμαν, Γιαγκιέλκα, Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Μπάρι (66′ Ντέιβις), Οβιέδο (36′ Μιραλάς), Kλέβερλι, Μπάρκλεϊ, Μπολάσι (60′ Λένον), Λουκάκου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ