aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣαλαμίνα: Το κορυφαίο ξεκίνημα της χιλιετίας!

Σαλαμίνα: Το κορυφαίο ξεκίνημα της χιλιετίας!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τέτοιο ξεκίνημα ποτέ προηγουμένως! Οι 16 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η Νέα Σαλαμίνα στις πρώτες 8 αγωνιστικές είναι περισσότεροι από κάθε άλλη σεζόν στη δεύτερη χιλιετία. Οι ερυθρόλευκοι με 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες συγκέντρωσαν 16 βαθμούς, ενώ έχουν συντελεστή τερμάτων 14-8 και βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Η εικόνα της Νέας Σαλαμίνας, αγωνιστική αλλά και σε αριθμούς, είναι η καλύτερη τουλάχιστον από το 2000 και μετά. Η αμέσως επόμενη είναι την περίοδο 2004-05, συγκεντρώνοντας 15 βαθμούς (5-0-3), και ήταν στην 3η θέση.

Τότε τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς, σε 26 αγώνες. Η πιο πρόσφατη πορεία που είναι κοντά σε αυτήν που κάνει φέτος ήταν τη σεζόν 2015-16. Είχε μαζέψει 13 βαθμούς (4-1-3) και ήταν στην 6η θέση, στην οποία τελικά τερμάτισε με το τέλος της σεζόν. Είναι και η κορυφαία θέση που κατέλαβε, από την περίοδο 2007-08 που το πρωτάθλημα διεξάγεται με τη σημερινή μορφή.

Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Σαλαμίνα κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, το κορυφαίο της δεύτερης χιλιετίας, και με την εικόνα που έχει παρουσιάσει αύξησε και τις προσδοκίες για τη συνέχεια. Ένα καλοδουλεμένο σύνολο, ποιοτικό και ικανό να μείνει μέχρι τέλους στα ψηλά. Αν θα είναι στο τέλος η κορυφαία σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, θα το δείξει ο χρόνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ