aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣαλαμίνα: Η καλύτερη της χιλιετίας!

Σαλαμίνα: Η καλύτερη της χιλιετίας!

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

Ιστορικές στιγμές ζουν στη Νέα Σαλαμίνα, καθώς οι ερυθρόλευκοι μετά την σπουδαία νίκη με 4-1 επί της ΑΕΛ βρίσκονται στην 5η θέση με 19 βαθμούς, μόλις τρεις από την πρώτη θέση, με το πέρας 10 αγωνιστικών. 

Η επίδοση αποτελεί ρεκόρ χιλιετίας για την προσφυγική ομάδα, αφού η συγκομιδή 19 βαθμών είναι η μεγαλύτερη από το 2000 και έπειτα. Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς η πέμπτη θέση στην οποία βρίσκεται μετά την 10η αγωνιστική είναι η καλύτερη που έχει πλασαριστεί τα τελευταία 18 χρόνια.

Η υψηλότερη θέση που βρέθηκε μετά από δέκα αγώνες είναι η έκτη, τις σεζόν 2015/16 και 2011/12. Παράλληλα, τα δέκα γκολ παθητικό αποτελούν για τη Σαλαμίνα την καλύτερη επίδοση της χιλιετίας, αφού δέχθηκαν ένα γκολ λιγότερο από τη σεζόν 2013/14. Αντίθετα, τα 18 γκολ που έχει πετύχει αποτελούν δεύτερη καλύτερη επίδοση, καθώς δύο φορές (2004/05 και 2000/01) είχε σκοράρει ένα τέρμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Πουρσαϊτίδης: «Δεν έχω λόγια να το περιγράψω…»

Η ομάδα της Σαλαμίνας αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις πιο φορμαρισμένες του πρωταθλήματος, έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις είσοδο στην πρώτη εξάδα και γιατί όχι να κυνηγήσει το «θαύμα» της εξόδου στην Ευρώπη. Εντός έδρας έχει ηττηθεί μόλις μία φόρα, από τον ΑΠΟΕΛ με 3-2, σ’ ένα παιχνίδι που ήταν καταφανώς καλύτερη του αντιπάλου. Το πολύ καλό ξεκίνημα ανταμείβεται τόσο με βαθμούς, όσο και καθολική αναγνώριση από τον κόσμο της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: «Χαμός» στα ψηλά, πέντε ομάδες σε απόσταση τριών βαθμών

Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Σαλαμίνα κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, το κορυφαίο της δεύτερης χιλιετίας, και με την εικόνα που έχει παρουσιάσει αύξησε και τις προσδοκίες για τη συνέχεια. Ένα καλοδουλεμένο σύνολο, ποιοτικό και ικανό να μείνει μέχρι τέλους στα ψηλά. Αν θα είναι στο τέλος η κορυφαία σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, θα το δείξει ο χρόνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ