aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣαλαμίνα: Έσπασε την κακοδαιμονία 14 χρόνια μετά!

Σαλαμίνα: Έσπασε την κακοδαιμονία 14 χρόνια μετά!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η κατάρα του μη νικηφόρου μπασίματος στο πρωτάθλημα έσπασε για τη Νέα Σαλαμίνα, που έκανε ποδαρικό για πρώτη φορά από τις 18 Σεπτεμβρίου 2004 (2-0 την ΑΕΠ). Δεκατέσσερα χρόνια μετά, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν σε… παρτίδα τάβλι της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με 5-3, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και άρχισαν ιδανικά τη σεζόν (το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΑΠΟΕΛ αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου). Αντιθέτως, οι βυσσινί εξακολουθούν να αγνοούν το μπάσιμο με το δεξί, αφού η τελευταία φορά ήταν στις 29 Αυγούστου του 2011 (2-0 τον Άρη).

Σημείο αναφοράς του αγώνα στο «Τάσος Μάρκου», η διακοπή ρεύματος μετά το 36ο λεπτό. Ήταν το σημείο κατά το οποίο ο Γιάννης Πίττας ισοφάρισε με προβολή σε 1-1 για τους γηπεδούχους, το γκολ που πέτυχε ο Τιάγκο με πλασέ στο 4’. Αμέσως μετά έσβησαν τα φώτα και χρειάστηκε να περάσουν εφτά λεπτά για να επαναρχίσει το παιχνίδι. Ήταν όμως λες και υπέστησαν… μπλακ άουτ και οι παίκτες του Αντρέ Πάους, καθώς με τη σέντρα που έκαναν οι Σαλαμιναίοι κέρδισαν πέναλτι (ανατροπή του Ονουάγκμπου από τον Εκίθα) και ο Τιάγκο ευστόχησε στην εκτέλεση στο 44’. Από εκτελεστής, δημιουργός ο Βραζιλιάνος στο 45’+7, όταν τροφοδότησε τον 18χρονος Ιωάννη Κωστή, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και πέτυχε το τρίτο τέρμα της Νέας Σαλαμίνας. Ο νεαρός αποδεικνύει ότι οι εμφανίσεις του στα πλέι άουτ της περασμένης σεζόν μόνο τυχαίες δεν ήταν.

Όταν ο Κίνγκσλι Ονουάγκμπου νίκησε στο τετ α τετ τον Κλέιμαν στο 53’ με ψύχραιμο πλασέ, κάνοντας το 4-1, δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι μπορούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι η Ένωση. Πράγματι, ακόμα και με τη μείωση του σκορ με την κεφαλιά του Ρασμούσεν στο 62′, οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν διατεθειμένοι για χαρακίρι. Μάλιστα, ο Ονουάγκμπου είχε και δοκάρι στο 70ό λεπτό, ενώ ο ίδιος σέρβιρε στον Ελουντού στο 79’, ο οποίος σκόραρε με πλασέ. Ωστόσο, οι βυσσινί μείωσαν με τον Χοβχανιές Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος σούταρε εύστοχα στο 86ο λεπτό. Όσο για τη διαιτησία, οι γηπεδούχοι δικαιούνταν πέναλτι στο 90’ όταν η μπάλα χτύπησε στο «ανοιγμένο» χέρι του Ντάνιελ Σικόρσκι, αλλά ο Νικόλας Νεοκλέους είχε διαφορετική άποψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ