aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι… και η καλύτερη στιγμή»

«Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι… και η καλύτερη στιγμή»

Στο περιοδικό «Απόλλων Λεμεσός» έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα, Βαλεντίν Ρομπέρζ. Πιο κάτω ένα απόσπασμα.

Ένας από τους αγαπημένους μου Γάλλους ποδοσφαιριστές ήταν ο Φρανκ Λεμπέφ. Ποιος ήταν ο αγαπημένος του Βαλεντίν Ρομπέρζ; Κι εμένα μου άρεσε ο Λεμπέφ όταν αγωνιζόταν, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ κάποιον ποδοσφαιριστή που να τον έχω ως πρότυπο.

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισες; Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο ένας. Θα έλεγα ότι είναι 2-3 παίκτες. Ειδικά οι Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι, όταν έπαιζαν μαζί ως επιθετικό δίδυμο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φαν Πέρσι αγωνιζόταν λίγο πιο μπροστά, ενώ ο Ρούνεϊ δεν είχε θέση κι έπαιζε γύρω από τον Ολλανδό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου; Ίσως όταν έλαβα το βραβείο του ποδοσφαιριστή του αγώνα στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάδιο του Φωτός». Βραβείο για το οποίο ψηφίζουν οι φίλαθλοι.

Στο ξεκίνημα της καριέρας σου πέρασες κι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου και ποια τα οφέλη που αποκόμισες δουλεύοντας σ’ ένα τόσο μεγάλο σύλλογο; Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Βρισκόμουν στη δεύτερη ομάδα, αλλά έκανα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Παρί. Κέρδισα πολλά δουλεύοντας με το Μιγκέλ Παουλέτα, το Μάριο Γιέπες κι ορισμένους άλλους καλούς παίκτες. Ήμουν μόλις 18-19 ετών και ήταν η πρώτη ουσιαστικά εμπειρία μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έμαθα αρκετά ειδικά από το Μάριο Γιέπες, ο οποίος μου άρεσε ως ποδοσφαιριστής και ήταν πολύ επιθετικός στο παιχνίδι του παρότι αμυντικός.

Υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος προπονητής που σε βοήθησε πολύ στην ποδοσφαιρική σου καριέρα; Έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές από τους οποίους έμαθα αρκετά πράγματα. Με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην Ελλάδα, έστω και για μερικούς μήνες, αλλά και με τους Μαζίνιο και Ντονάτο, επίσης στον Άρη. Μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος σκέψης τους, γιατί ήθελαν να γίνεται παιχνίδι από πίσω και όχι απλά να διώχνουμε μακριά την μπάλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ