aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΡομπέρζ: «Εάν θα μπορούσαν να με… σκοτώσουν θα το έκαναν»!

Ρομπέρζ: «Εάν θα μπορούσαν να με… σκοτώσουν θα το έκαναν»!

Στο περιοδικό «Απόλλων Λεμεσός» έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα, Βαλεντίν Ρομπέρζ. Πιο κάτω ένα απόσπασμα.

Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στο παιχνίδι σου είναι η ηρεμία που σε διακρίνει κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για πολλούς μάλιστα είναι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να μην νιώθεις πίεση και να σε διακρίνει η ηρεμία. Είναι κάτι που απέκτησες αγωνιζόμενος στην Αγγλία ή πάντοτε ήσουν τόσο ήρεμος;  «Πιστεύω ότι απέκτησα αυτό το στοιχείο με την πάροδο του χρόνου και ωριμάζοντας ποδοσφαιρικά και ηλικιακά. Για παράδειγμα στο ξεκίνημά μου στην Ελλάδα, το πρώτο μου επίσημο παιχνίδι ήταν ενάντια στον Παναθηναϊκό στο «Χαριλάου» και αγωνιζόμενος ως αριστερό μπακ.

Μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα και μαθαίνοντας ότι θα ξεκινήσω στο αρχικό σχήμα, είχα άγχος κι ένιωθα πίεση. Ένιωθα τόση πίεση που στην πρώτη μου επαφή με την μπάλα, την έδιωξα μακριά. Ακολούθως, το δεύτερό μου παιχνίδι ως ποδοσφαιριστής του Άρη ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πάλι αγωνιζόμενος ως αριστερό μπακ. Τότε είχα μείνει έκπληκτος, γιατί ήταν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά στη ζωή μου είχα δει τόσο «καυτή» ατμόσφαιρα.

Έβλεπα στα πρόσωπα του κόσμου πως εάν θα μπορούσαν να με… σκοτώσουν θα το έκαναν. Από τη στιγμή που έπαιζα αριστερό μπακ και πήγαινα συχνά να μαζέψω την μπάλα, αγωνιζόμενος στη γραμμή, έβλεπα να μου ρίχνουν μπουκάλια νερό και άλλα αντικείμενα. Πλέον και μετά από αυτά τα δύο παιχνίδια, ήμουν έτοιμος για να αγωνιστώ σε όλους τους αγώνες στην Ελλάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ