aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΡομπέρζ: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι τρελός»

Ρομπέρζ: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι τρελός»

Στο περιοδικό «Απόλλων Λεμεσός» έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα, Βαλεντίν Ρομπέρζ. Πιο κάτω ένα απόσπασμα.

Ποιος ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν είχες συμμετοχές την περσινή χρονιά με την πρώτη ομάδα της Σάντερλαντ; Στη Σάντερλαντ ήταν περίπλοκο, γιατί είχα τέσσερις διαφορετικούς προπονητές και τρεις διαφορετικούς διευθυντές ποδοσφαίρου μέσα σε τρία χρόνια. Μετά τον πρώτο μου χρόνο, όπου είχα παίξει σε 13-14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, είχα ζητήσει να παραχωρηθώ ως δανεικός για να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής και γιατί ήθελα να παίζω σε κάθε αγώνα.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου και ο προπονητής όμως αρνήθηκαν, γιατί ήθελαν να παραμείνω στην ομάδα. Στη Σάντερλαντ, ωστόσο, υπήρχαν οι Γουές Μπράουν και Τζον Ο Σι που είχαν κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και είχαν παίξει μαζί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άρα ήταν δύσκολο να βρω το χρόνο συμμετοχής που ήθελα. Έτσι, πίεσα με τον τρόπο μου για να αποχωρήσω και στο τέλος του Αυγούστου ο τότε προπονητής μου, Γκουστάβο Πογιέτ, μου επέτρεψε να πάω στη Γαλλία και τη Ρεμς ως δανεικός.

Εκεί και μετά από τέσσερα παιχνίδια είχα ένα σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος με άφησε εκτός για 4-5 μήνες. Μετά επέστρεψα κι αγωνίστηκα μέχρι το τέλος της σεζόν, λαμβάνοντας μέρος συνολικά σε 11-12 παιχνίδια. Από εκεί και πέρα κι επιστρέφοντας στη Σάντερλαντ, αντιλήφθηκα ότι ο διευθυντής ποδοσφαίρου και ο προπονητής είχαν αλλάξει.

Τότε, ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου μου είπε πως δεν σεβόμουν το σύλλογο γιατί ζήτησα να παραχωρηθώ με τη μορφή δανεισμού και πίεσα για να φύγω. Έτσι, με τιμώρησαν για το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου. Τον Σεπτέμβριο, όταν θα επέστρεφα στην ομάδα, δεν μου το επέτρεψε. Τελικά και μετά από την αποχώρησή του από τη Σάντερλαντ επέστρεψα στην πρώτη ομάδα. Ήταν, όμως, ήδη αργά.

Ποια ήταν η σχέση σου με μία μεγάλη προσωπικότητα του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Πάολο Ντι Κάνιο; Οι αντιδράσεις του έμοιαζαν με αυτές που είχε κι ως ποδοσφαιριστής, γιατί… έβγαζε μία τρέλα και ήταν ιδιαίτερος ως άνθρωπος; Είναι μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα κι έχει ένα δικό του τρόπο σκέψης, ο οποίος δεν θα αλλάξει ποτέ. Ίσως γι’ αυτό να είχε κάποια προβλήματα ως προπονητής. Δεν μπορώ, όμως, να πω ότι είναι τρελός.

Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα και πιστεύει πάρα πολύ στον εαυτό του, όπως και στη δουλειά του. Έτσι, δεν επιτρέπει σε κανένα να του πει πως δεν είναι καλός ή κάτι αντίστοιχο. Γενικότερα, όμως, είναι πολύ παράξενος άνθρωπος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ