aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΡεβάνς-έπος και τελικώς… Τότεναμ (vid)

Ρεβάνς-έπος και τελικώς… Τότεναμ (vid)

Η εκπληκτική Τότεναμ, με κοουτσάρισμα για όσκαρ και με έναν μυθικό Λούκας Μόουρα να σημειώνει χατ-τρικ κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος της 2-0 που υπήρχε ως το 55’ και να πάρει εκείνη το δεύτερο εισιτήριο για τη Μαδρίτη με το εκπληκτικό 2-3, όπου θα έχουμε τον αγγλικό εμφύλιο.

Ο Άγιαξ είχε πάρει προβάδισμα με Ντε Λιχτ στο 5’ και Ζίγιεκ στο 35’, όμως ο Ποτσετίνο έριξε τον Γιορέντε στο ημίχρονο, πέρασε τον Ντέλε Άλι πίσω του και τον Έρικσεν στα χαφ και γύρισε το ματς. Ο Λούκας στο 55’ και στο 59’ έκανε με αριστερό πλασέ και σουτ αντίστοιχα το 2-2. Ο Ζίγιεκ στο 80’ είχε δοκάρι, στο 86’ ο Φερτόνγκεν σημάδεψε το δοκάρι, για να έρθει ο Λούκας Μόουρα στο 90+5’ ακριβώς και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για μια ακόμα απίθανη και όμως αγγλική ανατροπή.

Η Τότεναμ θα δώσει ραντεβού με τη Λίβερπουλ στη Μαδρίτη, την 1η Ιουνίου και έγινε η 40η διαφορετική ομάδα στην ιστορία του κορυφαίου θεσμού, που θα παίξει σε τελικό.

Το ματς

Με τον Μαζράουι αντί του Βέλτμαν η μόνη αλλαγή που είχε στη σύνθεση του ο «Αίαντας» σε σύγκριση με το πρώτο ματς. Ο τιμωρημένος την περασμένη εβδομάδα Σον, επέστρεψε στην ενδεκάδα, όπως και ο Σισοκό αντί του Σάντσες. Ωστόσο για τον Άγιαξ προέκυψε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, με τον Νέρες να αισθάνεται ενοχλήσεις στην προθέρμανση, οπότε θέση στην ενδεκάδα πήρε ο Ντόλμπεργκ, ενώ στον πάγκο κάθισε ο Τραορέ.

Ο Άγιαξ βρήκε το αδύναμο σημείο άμεσα και αφού ο Τάντιτς είχε ένα ωραίο σουτ του έβγαλε κόρνερ με υπερένταση ο Γιορίς, ήρθε το γκολ. Ο Ντε Λιχτ μετά την εκτέλεση του Σένε, βρέθηκε να διεκδικεί την κεφαλιά του Ντέλε Άλι, οπότε δεν είχε πρόβλημα να βρει την μπάλα όπως ήθελε και ν’ ανοίξει το σκορ. Η Τότεναμ προσπάθησε ν’ απαντήσει άμεσα, με μια προσωπική προσπάθεια του Σον, που έκανε παράλληλο γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Έρικσεν δεν πρόλαβε να πάρει την επιστροφή και να τη στείλει προς την εστία.

Ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο με πάρα πολλά λάθη στο κέντρο και από τις δύο ομάδες, ωστόσο η Τότεναμ φαινόταν πως ήταν εκείνη που υπέφερε περισσότερο από τα λάθη. Η μόνη στιγμή που βγήκε καλά στο transition ήταν με την πάσα του Ντέλε Άλι στον Σον, που όμως έκανε το χειρότερο τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα, πάνω στον Ονάνα.

Ο Άγιαξ μετά το 25ο λεπτό, άρχισε ν’ ανεβάζει και πάλι την πίεση του στην άμυνα της Τότεναμ. Το κέντρο των Άγγλων δεν λειτουργούσε, ενώ ο Σισοκό που είχε φορτωθεί με κίτρινη κάρτα από τον Ταλιαφίκο, φαινόταν εκτός αγώνα . Στο 30΄ ο Τάντιτς έφυγε στον ανοικτό χώρο και αφού «χόρεψε» τον Αλντεβάιρελντ το διαγώνιο σουτ του, πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Γιορίς.

Ο «Αίαντας» ωστόσο, κατάφερε το γκολ που έβαζε σε πολύ δύσκολη θέση την Τότεναμ, πέντε λεπτά μετά. Ο Φαν Ντε Μπεεκ έδωσε στον Τάντιτς, αυτός μπήκε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή την «έσπασε» στον Ζίγιεκ που με αριστερό σουτ έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τους Ολλανδούς να έχουν «αγκαλιάσει» την πρόκριση ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν όλοι…

Γιορέντε και ισοφάριση σε 4’ με Λούκας και ολική ανατροπή στο 90+5′

Ο Ποτσετίνο μη έχοντας άλλη επιλογή με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφαίρεσε έναν χαφ για να περάσει στη θέση του, τον Γιορέντε σε μια προσπάθεια να τονώσει την επίθεση του, έχοντας γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1, τον Ντέλε Άλι πίσω από τον Γιορέντε και τον Έρικσεν να πηγαίνει στα χαφ. Η Τότεναμ προσπάθησε να πιέσει και στο 53’ είχε μεγάλη ευκαιρί να μειώσει με τον Ονάνα να επεμβαίνει εκπληκτικά στο κοντινό σουτ του Ντέλε Άλι από εξαιρετική πάσα του Έρικσεν.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λούκας Μόουρα όμως δεν λάθεψε και μετά τη συνεργασία του με τον Ντέλε Άλιο, τελείωσε τη φάση με αριστερό πλασέ, για να μειώσει σε 2-1 στο 55’. Τέσσερα λεπτά μετά, η Τότεναμ είχε ισοφαρίσει σε 2-2 σε μια δραματική φάση. Ο Τρίπιερ βγάζει παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Γιορέντε δεν μπορεί να νικήσει τον Ονάνα εξ’ επαφής, αλλά μετά τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο που με αριστερό σουτ ξανά έκανε το 2-2.

Πλέον το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ στον ανοικτό χώρο. Η Τότεναμ είχε καλές στιγμή με ένα μακρινό σουτ του Γιορέντε και αμέσως μετά ο Τάντιτς γύρισε την μπάλα ξανά στον Ζίγιεκ, σε μια πολύ όμοια φάση με αυτή του 2ου γκολ των Ολλανδών, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Στο 73’ ο Αλντεβάιρελντ θα πιάσει κεφαλιά που θα περάσει λίγο έξω, αλλά έξι λεπτά μετά ήταν οι γηπεδούχοι που άγγιξαν το γκολ, με το συρτό σουτ του Ζίγιεκ που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γιορίς. Ο Φερτόνγκεν στο 86’ βρίσκεται μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά σημαδεύει το δοκάρι με το κεφάλι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σον από πλάγια θέση θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία.

Τελικά στο 90’+5’ ο Λούκας Μόουρα με ένα εκπληκτικό πλασέ έπιασε το τέλειο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3, οι Άγγλοι είναι μπροστά σε μια απίθανη ευκαιρία. Αγγλικός εμφύλιος στον τελικό του Champions League και μεγάλη πιθανότητα για κάτι ανάλογο και στο Europa League.

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ (90΄Μαγκαλάν), Ντόλμπεγκ (67’ Σινγκράβεν), Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (60’ Βέλτμαν), Φ. Ντε Γιονγκ, Ζίγιεκ, Ταλιαφίκο

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (80’ Λαμέλα), Ρόουζ (82’ Ντέιβις), Αλτεβάιρελντ, Φερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46’ Γιορέντε), Σισοκό, Άλι, Έρικσεν, Μόουρα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ