aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΡεάλ – Οσασούνα 2-0: Οι Βραζιλιάνοι την κράτησαν ζωντανή (vid)

Ρεάλ – Οσασούνα 2-0: Οι Βραζιλιάνοι την κράτησαν ζωντανή (vid)

Με δύο γκολ των Έντερ Μιλιτάο και Καζεμίρο στο τελευταίο 15λεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε την Οσασούνα (2-0) και παρέμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και ανέβηκε στο +3 από τη Μπαρτσελόνα, αν και με ματς περισσότερο από τους Μπλαουγκράνα.

Συμπλήρωσε 19 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα και παραμένει ζωντανή στη μάχη του τίτλου στη La Liga, χωρίς να βγάζει μάτια με την απόδοσή της. Η Ρεάλ Μαδρίτης ζορίστηκε, αλλά λύγισε στο φινάλε την Οσασούνα (2-0) και παρέμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και ανέβηκε στο +3 από την Μπαρτσελόνα, αν και με ματς περισσότερο από τους Μπλαουγκράνα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ξεκούρασε αρχικά Νάτσο, Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς, ξεκινώντας στην ενδεκάδα τον Αντόνιο Μπλάνκο ως παρτενέρ του Καζεμίρο στα χαφ και τον Εντέν Αζάρ πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά.

Κεφάτος ο Βέλγος μεσοεπιθετικός, βασικός για πρώτη φορά μετά τις 30 Ιανουαρίου, έχασε μια από τις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο ο Σέρχιο Αρέρα αρνήθηκε το γκολ στον Αζάρ και στον Έντερ Μιλιτάο.

Εξαιρετικός και πάλι στα μετόπισθεν ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, παρ’ ότι παραλίγο να βάλει αυτογκόλ που απέτρεψε ο Τιμπό Κουρτουά, τον οποίο νίκησε στο 45′ ο Τσίμι Άβιλα, σε ένα γκολ όμως που ορθά ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, ο Ραφαέλ Βαράν έδωσε στο ημίχρονο την θέση του στον Νάτσο, με τη Ρεάλ να ζορίζεται πολύ περισσότερο στην δημιουργία ευκαιριών και να έχει την πρώτη μόλις στο 67′ με ατομική ενέργεια του Ροντρίγκο, ο οποίος αντικατέστησε έναν άφαντο Βινίσιους Ζούνιορ.

Ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο εντυπωσιακά βελτιωμένος Μιλιτάο, ήταν αυτός που λύτρωσε τη Βασίλισσα, ανοίγοντας το σκορ με φανταστική κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ίσκο, ο οποίος πήρε την θέση του Αζάρ (76′).

Το τέρμα του Μιλιτάο ξεμπλόκαρε τη Ρεάλ, η οποία «κλείδωσε» τη νίκη τέσσερα λεπτά αργότερα με το έκτο γκολ του Καζεμίρο στο πρωτάθλημα, ύστερα από… κατά λάθος πλασέ του Βραζιλιάνου, μετά από μια ακόμα ασίστ του Μπενζεμά.

Η Ρεάλ δεν βγάζει μάτια με την απόδοσή της, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και, την Τετάρτη (05/05), θα παίξει στο Λονδίνο κόντρα στη Τσέλσι για την πρόκριση στον τελικό του Champions League, πριν από έναν ακόμα «τελικό» πρωταθλήματος, αυτή την φορά με αντίπαλο την φιλόδοξη Σεβίλλη (09/05).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Οδριοθόλα, Μιλιτάο, Βαράν (46′ λ. τρ. Νάτσο), Μαρσέλο (64′ Μιγκέλ Γκουτιέρεθ) – Μπλάνκο, Καζεμίρο – Ασένσιο (82′ Αρίμπας), Αζάρ (72′ Ίσκο), Βινίσιους Ζούνιορ (64′ Ροντρίγκο) – Μπενζεμά.

Οσασούνα (Γιαγκόμπα Αρασάτε): Σέρχιο Ερέρα – Νάτσο Βιδάλ, Αριδάνε, Νταβίδ Γκαρθία, Μάνου Σάντσεθ – Χάβι Μαρτίνεθ (64′ Μπράσανατς), Μονκαγιόλα, Τορό – Ρομπέρτο Τόρες (82′ Μπάρχα), Τσίμι Άβιλα (64′ Μπουντιμίρ), Ρουμπέν Γκαρθία (82′ Αδριάν Λόπεθ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ