aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΡατσιστική επίθεση σε Μπέλιγχαμ στο Instagram

Ρατσιστική επίθεση σε Μπέλιγχαμ στο Instagram

Ο μέσος της Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλιγχαμ υπέστη ρατσιστική επίθεση στο Instagram, μετά την χθεσινή ισοπαλία (2-2) με την Κολoνία.

Ο Μπέλινγκχαμ μοιράστηκε, ένα μήνυμα με ρατσιστικά emoji και υποτιμητικά σχόλια σχετικά για τη μητέρα του που του έστειλαν, με τη λεζάντα «Μια άλλη μέρα στα κοινωνικά μέσα …» (https://www.instagram.com/stories/judebellingham/2533777391881295149)

Η Ντόρτμουντ, η Κολoνία, ο πρώην σύλλογος του Μπέρμιγχαμ και η εθνική ομάδα της Αγγλίας, έδειξαν όλοι την υποστήριξή τους, για τον 17χρονο μέσο.

«Εξακολουθούμε να είμαστε αηδιασμένοι από τις ρατσιστικές επιθέσεις των παικτών μας που υφίστανται στο διαδίκτυο, αλλά και μέσα στο παιχνίδι», ανέφερε η ομοσπονδία της Αγγλίας στο twitter. «Κάτι πρέπει να αλλάξει.» (https://twitter.com/England/status/1373397928157532161)

Αρκετοί παίκτες στην αγγλική Premier League, όπως ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρέις Τζέιμς της Τσέλσι και ο Γουίλφριντ Ζάχα τhw Κρίσταλ Πάλας, έχουν δεχθεί ρατσιστική επίθεση τους τελευταίους μήνες.

Η αύξηση των διαδικτυακών επιθέσεων παικτών ώθησε τους αγγλικούς ποδοσφαιρικούς φορείς να ασκήσουν πίεση στις εταιρείες κοινωνικών μέσων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Το Instagram τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής κατάχρησης, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης λογαριασμών ατόμων που στέλνουν τέτοια μηνύματα και της ανάπτυξης νέων ελέγχων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ