aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Πυρά» κατά Πουλλαΐδη και Δ.Σ. Σωματείου (Ερωτήματα από ομάδα μελών της Ανόρθωσης)

«Πυρά» κατά Πουλλαΐδη και Δ.Σ. Σωματείου (Ερωτήματα από ομάδα μελών της Ανόρθωσης)

Ανοικτή επιστολή προς το Δ.Σ του Σωματείου, έστειλε ομάδα μελών και φιλάθλων της Aνόρθωσης.

Αναλυτικά:

“Πρόεδρο & Μέλη
Δ.Σ. Σωματείου
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΛΑΡΝΑΚΑ

Κύριοι,

Μετά λύπης, απογοήτευσης αλλά και πόνο ψυχής παρακολουθούμε τα τελευταία 3-4 χρόνια τον κατήφορο, τον ξεπεσμό και τον διασυρμό τόσο της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και του Σωματείου μας γενικότερα.  Επί διοίκησης κ. Πουλλαΐδη και της δικής σας θητείας και διαχείρισης τόσο της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και του Σωματείου τα έχετε μικρύνει και μεταφορικά και κυριολεκτικά και εντός και εκτός γηπέδων αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Η άλλοτε κραταιά Μεγάλη μας Κυρία που είχε τον σεβασμό, τον θαυμασμό και το κύρος εντός και εκτός Κύπρου, προκαλεί σήμερα τον οίκτο ακόμα και των πιο ορκισμένων αντιπάλων μας.

Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά για σας και τον μεγαλομέτοχο που ελέγχει και την εταιρεία διαχείρισης του Ποδοσφαιρικού Τμήματος αλλά και μέσω εσάς ελέγχει και το Σωματείο είναι ψιλά γράμματα, δεν σας απασχολούν και δεν σας ανησυχούν, απόδειξη τούτου η εικόνα που εκπέμπουμε σαν ομάδα και σαν Σωματείο επί παντοδυναμίας του κ. Πουλλαΐδη με την δική σας συμμετοχή, ανοχή και ανικανότητα να σταματήσετε τον κατήφορο.

Η αιφνίδια, οριστική και αμετάκλητη παραίτηση από την Προεδρία και το Δ.Σ της εταιρείας του κ. Χρ. Πουλλαΐδη αντί να σας κινητοποιήσει, να σας ανησυχήσει και να λάβετε άμεσα μέτρα προστασίας των συμφερόντων του Σωματείου, υπακούσατε άμεσα στις οδηγίες και τα κελεύσματα σαν «υπαλληλίσκοι» του κ. Πουλλαΐδη και δεχτήκατε ασμένως και αυθημερόν, κατά την άποψη μας επιπόλαια, την παραχώρηση της διαχείρισης των μετοχών του ως μεγαλομετόχου χωρίς να λαμβάνετε υπόψη ή χωρίς να αντιλαμβάνεστε τις βαρύτατες για το Σωματείο συνέπειες οικονομικές, νομικές και άλλες που απορρέουν από αυτήν την απόφαση σας. Και Εξηγούμεθα:

  1. Η απόφαση σας για αποδοχή της διαχείρισης των μετοχών του κ. Πουλλαΐδη από το Σωματείο εναποθέτει άμεσα βαρύτατες οικονομικές υποχρεώσεις στους ώμους του Σωματείου οι οποίες μέχρι τις 31/12/2016 αγγίζουν τις 500 χιλιάδες ευρώ και μέχρι τον Μάιο / Ιούνιο 2017 θα ξεπεράσουν το 1.5 εκατομμύριο ευρώ, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα από αυτές τις υποχρεώσεις την εταιρεία και τον μεγαλομέτοχο της κ. Πουλλαΐδη.
  2. Επιπλέον με την απόφαση σας αυτή το Σωματείο θα έχει απώλεια περίπου 2.5 εκατομμυρίων ευρώ από τα δικαιώματα της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος και τα οποία η εταιρεία και ο μεγαλομέτοχος τουλάχιστον για την περασμένη και για την τρέχουσα περίοδο δεν κατέβαλε και συνεχίζει να τα οφείλει στο Σωματείο.
  1. Ακόμα το Σωματείο, με την απόφαση σας αυτή αναλαμβάνει και όλες τις υπόλοιπες οικονομικές, νομικές και άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους, πιστωτές κ.λπ. της εταιρείας που κανένας δεν ξέρει σε ποιο ποσό συμποσούνται και πιθανό ούτε εσείς να γνωρίζετε ή να φαντάζεστε. Οι συνολικές οικονομικές υποχρεώσεις της απόφασης σας αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία φορτώνετε στο Σωματείο.

Και εύλογα σας ερωτούμε κύριοι:

  1.  Γιατί δεν καλέσατε τον κ. Πουλλαΐδη και την εταιρεία του να ανταποκριθεί και να καλύψει όλες τις πιο πάνω οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις του και τις φορτώσατε στο Σωματείο;
  2. Η Εταιρεία και ο κ. Πουλλαΐδης εδώ και δύο χρόνια αθέτησαν και αθετούν τις υποχρεώσεις τους προς το Σωματείο (in breach of contract) όπως αυτές απορρέουν από την συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γιατί δεν καταγγείλατε την συμφωνία και να την ακυρώσετε εφ’όσoν δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, (οικονομικές υποχρεώσεις, αγωνιστικοί στόχοι κ.λπ.);
  3. Πριν πάρετε την οποιαδήποτε απόφαση σας είχατε ενώπιον σας και εξετάσετε όλες τις αγωνιστικές, οικονομικές και νομικές παραμέτρους, συνέπειες και υποχρεώσεις που δημιουργεί η απόφαση σας;
  4. Σαν Δ.Σ. του Σωματείου δεν είχατε και δεν έχετε το δικαίωμα, ούτε την νομιμότητα να πάρετε τέτοια απόφαση αλλά έπρεπε άμεσα να καλέσετε:

α. Τον κ. Πουλλαΐδη και την εταιρεία του να αναλάβουν και να εκπληρώσουν όλες τους τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις τόσο προς το Σωματείο όσον και προς την ποδοσφαιρική ομάδα όπως αυτές απορρέουν από την συμφωνία για τη οποία εσείς ως θεματοφύλακες, όπως σας έταξε η Γ.Σ. του Σωματείου, έπρεπε να παρακολουθείτε και να ελέγχετε την πιστή εφαρμογή της, και,

β. Άμεσα σύγκληση Γ.Σ του Σωματείου να ενημερώσετε με διαφάνεια και με όλα τα δεδομένα για τη σημερινή κατάσταση και είτε να πάρετε έγκριση, ή οδηγίες είτε να αποφασίσει η Γ.Σ. περί το δέον γενέσθαι. Σε τέτοιου είδους, σημασίας ζωτικά και σημαντικά θέματα που αφορούν την επιβίωση του Σωματείου ΚΑΝΕΝΑ  Δ.Σ δεν έχει ούτε την νομιμότητα ούτε το ηθικό έρεισμα ούτε και το εκτόπισμα να αποφασίσει και να διαχειριστεί από μόνο του.

Εν’ όψει των πιο πάνω σας καλούμε να σταματήσετε και να αποφεύγετε να παίρνετε αποφάσεις που δεσμεύουν και δημιουργούν τετελεσμένα μέχρι την Γ.Σ. του Σωματείου. Συνεπώς η κοινή συνεδρίαση Σωματείου και Εταιρείας την οποία ορίσατε για την Δευτέρα 05/12/2016 θεωρούμε ότι είναι παράνομη και αχρείαστη και σας καλούμε να την ακυρώσετε.

Κύριοι, η απόφαση σας είναι παράνομη με βάση το καταστατικό του Σωματείου, είναι παράτυπη και άκυρη και είσαστε και θα είσαστε υπόλογοι προς την Γ.Σ., τα Μέλη και τον κόσμο του Σωματείου τόσον για οποιεσδήποτε νομικές, οικονομικές όσον και ηθικές, αστικές ή άλλες ευθύνες και συνέπειες απορρέουν από την απόφαση σας.

Καλείτε τον κόσμο του Σωματείου σε ενότητα, ομοψυχία, συσπείρωση και συστράτευση αλλά πρώτοι και μόνοι εσείς τορπιλίζετε την ενότητα, ομοψυχία συσπείρωση και συστράτευση που επικαλείστε με τις αποφάσεις και συμπεριφορές σας.

Η μόνη ενότητα και συστράτευση που επιδιώκετε και μάλιστα με ζήλο είναι πώς θα εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα και να φανείτε αρεστοί τον κ. Πουλλαΐδη.

Καλούμε τα μέλη και τον κόσμο του Σωματείου μας, τον κάθε Ανορθωσιάτη υγιώς σκεπτόμενο να κινητοποιηθεί για να προστατεύσουμε όλοι μαζί το Σωματείο και τα συμφέροντα του και να σταματήσει ο κατήφορος της ποδοσφαιρικής ομάδας που κινδυνεύει με διαβάθμιση.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ενότητα, ομοψυχία, συσπείρωση και συστράτευση όλων μέσα από μια Γ.Σ. του Σωματείου όπου με πλήρη ενημέρωση των μελών, με διαφάνεια, ψυχραιμία και νηφάλια να παρθούν οι σωστές αποφάσεις δημοκρατικά όπως αρμόζει στο όνομα και την ιστορία του Σωματείου μας

Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ το αρχαιότερο, ιστορικότερο και ενδοξότερο Σωματείο της Κύπρου δεν ανήκει σε κανένα μεγαλομέτοχο, κανένα υπάλληλο του ή υποτακτικό του και σε κανένα Δ.Σ. Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ανήκει στα μέλη, στους οπαδούς και τους φίλους της, ανήκει στον κόσμο της Αμμοχώστου, ανήκει στην Κύπρο, ανήκει στην ιστορία της.

Ομάδα Μελών, Φιλάθλων και Φίλων
Σωματείου ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Υ.Γ. Η επιστολή αυτή είναι ανοικτή και θα δοθεί στα ΜΜΕ για δημοσίευση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ