aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Πυρά» Αντώνη Δημητρίου: «Είναι πολιτικός; Θέλει να κάνει κόμμα; Είναι αρχηγός της Αστυνομίας; Τι είναι;»

«Πυρά» Αντώνη Δημητρίου: «Είναι πολιτικός; Θέλει να κάνει κόμμα; Είναι αρχηγός της Αστυνομίας; Τι είναι;»

Έντονος ήταν ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Ανόρθωση στην επιστολή που στάλθηκε στον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Μιλώντας στον Super Sport FM ο Αντώνης Δημητρίου, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της «Κυρίας» τόνισε πως οι δηλώσεις του Πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στερούνται σοβαρότητας.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις

Για την επιστολή που στάληκε στον κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους: «Διορίστηκε δυνάμει νόμου και θεωρώ ότι έχει παρεξηγήσει το ρόλο του. Πρέπει να είναι προσεκτικός και φειδωλός στις δηλώσεις του καθώς ο συγκεκριμένος νόμος επιτάσσει και εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια. Τον σέβομαι σαν συνάδελφο, τον γνωρίζω αλλά η υπόλοιπη Κύπρος τον έμαθε τις τελευταίες εβδομάδες γιατί έκανε δηλώσεις σε όλα τα κανάλια και σε όλα τα ΜΜΕ επί παντός επί στητού. Τι μας είπε επί της ουσίας; Ότι θα εκδοθούν εντάλματα και η αστυνομία τον διέψευσε, η αρχή στοιχημάτων επίσης τον διέψευσε όταν μίλησε για αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα ενώ το ίδιο και από την ΚΟΠ και από την UEFA καθώς δεν ήρθαν φάκελοι. Οι οδηγίες που πήρα από την Ανόρθωση είναι ότι θα το πάρουν μέχρι τέλος γιατί δεν μπορείς να προσβάλεις και να θίγεις ένα σωματείο που είδαμε τι σημαίνει για τον Ανορθωσιάτη. Η Ανόρθωση δεν είναι φούρπος, είναι ιδέα, είναι ιδέα επιστροφής για όλους τους Αμμοχωστιανούς. Ήταν ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί, προσβάλλουν τον κάθε έναν από τους πρόσφυγες ξεχωριστά. Αν έχει στοιχεία να κάνει την έρευνα του, να προχωρήσει με κλήσεις και να σταματήσει να προκαταβάλλει το αποτέλεσμα τις οποιασδήποτε έρευνας. Φανταστείτε να πηγαίνουμε σε ένα δικαστήριο και ένας δικαστής να βγαίνει να κάνει δηλώσεις ότι στην ουσία είναι ένοχος ο κατηγορούμενος χωρίς στοιχεία και χωρίς μαρτυρίες».

Αυτό που ενόχλησε είναι ο τρόπος που δημοσιοποίησε το θέμα; «Είναι πολιτικό πρόσωπο; Θέλει να κάνει κόμμα; Δεν κατάλαβα τι κάνει. Όλοι έχουμε ένα 10λεπτο δημοσιότητας στην ζωή μας. Ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε κάμποσες ώρες αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Μόνο όταν κάνει την έρευνα και καταλήξει στο πόρισμα να κάνει δηλώσεις. Και τι δεν έχει πει. Στερείται σοβαρότητας όλο αυτό».

Είπε ότι του έστειλαν ένα βίντεο φίλοι του από την Ανόρθωση: «Μπορώ να σας παραπέμψω χιλιάδες παραδείγματα τερματοφυλάκων στα πέναλτι που μπορεί να κάνουν πολλά, να απλώσουν τα χέρια, να δείξουν στον αντίπαλο και άλλα».

Κλητεύθηκε κάποιος από την Ανόρθωση; «Κλητεύθηκε ο κ. Κετσπάγια και πήγε ο άνθρωπος να του δώσει την κλήση όταν ήταν στην Βασιλεία για το παιχνίδι. Τι να του πει ο κ. Κετσπάγια, “ουδέν σχόλιο”;. Ο Λόρια τι να πει αν πάει; Την επόμενη φορά να φορεί μαύρα γυαλιά για να μην φαίνονται τα μάτια του. Δεν θα μείνει έτσι από την Ανόρθωση. Ήταν έντονος ο κ. Χαμπουλλάς οι οδηγίες που έχουμε είναι να το πάμε μέχρι τέλους».

Πήρατε απάντηση στην επιστολή; Προέκυψε αντίδραση; «Την στείλαμε χθες, δεν πήραμε κάτι, ίδωμεν».

Πιστεύετε ότι θα ανακαλέσει; «Αν δεν ανακαλέσει η Ανόρθωση θα προχωρήσει. Αν σε μερικές μέρες δεν έχουμε απολογία, η Ανόρθωση έχει τα μέσα μέσω νομικής οδού να προστατέψει τον εαυτό της. Αν ήταν αλλήθωρος ο Λόρια τι θα γινόταν;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ