aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΨυχολόγος της Premier League: «Η δολοφονία Φλόιντ είναι στο μυαλό όλων των παικτών»

Ψυχολόγος της Premier League: «Η δολοφονία Φλόιντ είναι στο μυαλό όλων των παικτών»

Κοινωνική αδικία, έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα, διακρίσεις με βάση το φύλο, το δέρμα και την καταγωγή, ανάγκη για ισότητα.

Όλες οι πτυχές που γέννησε η απάνθρωπη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα των ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάζουν τον ψυχισμό και την πνευματική κατάσταση των αθλητών και των ποδοσφαιριστών συγκεκριμένα, εν μέσω μάλιστα της επιστροφής τους στη δράση μετά την καραντίνα.

Μετά τις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς το «BlackLivesMatter» ανάμεσα σε δεκάδες κορυφαίους συλλόγους αλλά και μεμονωμένους παίκτες, η Premier League ειδικότερα ετοιμάζεται για το restart και σύμφωνα με τον συνεργαζόμενο ψυχολόγο της, Στίβεν Σιλβέστερ, οι ποδοσφαιριστές έχουν διαρκώς στο μυαλό τους αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα, προοικονομώντας ουσιαστικά ακόμα περισσότερους πανηγυρισμούς ή δράσεις με μήνυμα κατά του ρατσισμού στη διάρκεια των αγώνων:

«Ως ψυχολόγος, είχα άπειρες συζητήσεις με πολλούς διαφορετικούς παίκτες από όλα τα πεδία στο πώς να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους και να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητα. Αυτές οι συζητήσεις κάνουν ειδικά τους μαύρους ποδοσφαιριστές να θέλουν να εκφράσουν πως νιώθουν προσωπικά γύρω από την κατάσταση. Όταν μιλάω ιδιωτικά τόσες ώρες με τους παίκτες της Premier League, όλοι έχουν φωνή και θέλουν να βρουν έναν τρόπο να εξασφαλίσουν πως θα λυθεί το ζήτημα της αδικίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ