aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΨήνει τον Μπαπέ και χαλαρώνει στην Αθήνα

Ψήνει τον Μπαπέ και χαλαρώνει στην Αθήνα

Η γαλλική εφημερίδα «L’Equipe» αποκάλυψε ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν συναντήθηκε με τον Κιλιάν Μπαπέ της Μονακό και τον διαβεβαίωσε για τον σημαντικό ρόλο που θα έχει στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, εάν αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του, φορώντας τη φανέλα της. Είδηση που αναπαρήγαγαν σχεδόν στο σύνολό τους τα ισπανικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται ο Γάλλος προπονητής του υποσχέθηκε ότι θα έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα, κάτι που δείχνει ότι είναι πλέον διαπραγματεύσιμη η παρουσία του περίφημου BBC (Μπενζεμά, Μπέιλ , Ρονάλντο), αλλά επίσης και μεγάλη πλέον πιθανότητα αποχώρησης του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Μάλιστα η «L’Equipe», αφού υποστηρίζει ότι ο Ζιντάν παίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση αυτή, τονίζει ότι η Ρεάλ δείχνει πρόθυμη να αποχωριστεί ένα από τα τρία αστέρια της.

Κατά τα άλλα, στην Ελλάδα θα σβήσει την τούρτα με τα…4 5 κεράκια ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται από προχθές το απόγευμα στην Ελλάδα και κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους, ο «Ζιζού», επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό, ο Γάλλος τεχνικός, θα απολαύσει τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα του Αιγαίου σε ορισμένα νησιά του Αρχιπελάγους, πριν αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό των διακοπών του. Ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, ο Ζινεντίν Ζιντάν, γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1972, στην περιοχή Σεπτέμ Λε Βαλόν της Μασσαλίας.

Αλγερινής καταγωγής, ο «Ζιζού» άρχισε την επαγγελματική καριέρα του σε ηλικία 17 ετών στην ομάδα των Καννών (61 συμμετοχές-6 γκολ). Ακολούθησαν πέντε χρόνια στην Μπορντό (139 συμμετοχές-38 γκολ), ενώ το 1996 πήγε στη Γιουβέντους (151 συμμετοχές-24 γκολ) και το 2001 στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αγωνίστηκε 155 φορές και σημείωσε 37 τέρματα. Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, με ασύγκριτη τεχνική, εντυπωσιακή διορατικότητα, διαρκή κίνηση και εξαιρετική αντίληψη του χώρου, ο Ζιντάν έδινε την αίσθηση ότι ξέρει τι θα κάνει την μπάλα, πριν την πάρει στα πόδια του.

* Ο Ζιντάν αγωνίστηκε 108 φορές και σημείωσε 31 γκολ με την Εθνική Γαλλίας, ενώ «στιγμάτισε» την καριέρα του με τη γνωστή «κεφαλιά» στο στήθος του Ματεράτσι, κατά τη διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ 2006 με την Ιταλία, όπου η «σκουάντρα ατζούρα» κατέκτησε το τρόπαιο. Στην πλούσια καριέρα του, ο Ζιντάν, κατέκτησε μεταξύ άλλων το Μουντιάλ του 1998, το EURO 2000, το Τσάμπιονς Λιγκ (2002), δύο φορές το καμπιονάτο, μία φορά την πριμέρα ντιβιζιόν, δύο φορές το κύπελλο Ισπανίας και τη «χρυσή μπάλα» το 1998

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ