aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΨάχνοντας το κλειδί της εξάδας

Ψάχνοντας το κλειδί της εξάδας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αναμφιβόλως, η Νέα Σαλαμίνα διανύει την πιο καλή περίοδό της στην τρέχουσα σεζόν. Είναι ενδεικτικό ότι πέτυχε τις τρεις από τις έξι νίκες της στο πρωτάθλημα στις τελευταίες έξι αγωνιστικές.

Κυρίως μετά το δύσκολο διπλό επί του Άρη (1-2), υπάρχει κλίμα ευφορίας στις τάξεις της και σήμερα στο «Αμμόχωστος», θα επιδιώξει να το διατηρήσει με δεύτερο σερί τρίποντο απέναντι στην ΑΕΖ. Αν το πετύχει θα ανέβει στην έκτη θέση, αφού ο Ερμής ηττήθηκε χθες από τον Εθνικό στο Δασάκι.

Απέναντι στη νεοφώτιστη, την οποίαν νίκησε με 5-1 στο Παφιακό, θα είναι το φαβορί. Ωστόσο, ο Στάικος Βεργέτης προετοίμασε την ομάδα για να αντιμετωπίσει αποφασισμένη αντίπαλο, η οποία θα προσέξει πολύ τα μετόπισθεν και θα επιδιώξει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Ατού στην προσπάθεια για το ξεκλείδωμα της αντίπαλης άμυνας θα είναι το φορμάρισμα του Ντίμιταρ Μακρίεφ, ο οποίος θυμίζει τελευταίως τον περσινό καλό εαυτό του. Ο Βούλγαρος στράικερ σκόραρε στα πέντε από τα τελευταία εφτά παιχνίδια (έξι για το πρωτάθλημα, ένα για το κύπελλο) και σήμερα θα πάρει θέση ξανά στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ελλαδίτης προπονητής δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αρκετές διαφοροποιήσεις του σχήματος, με το οποίο παρέταξε τους ερυθρόλευκους στο Τσίρειο. Σοβαρότερο ενδεχόμενο για αλλαγή υπάρχει σε δύο θέσεις. Ο Γιάννης Κούσουλος ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός δράσης στο ματς με τον Άρη και πιθανόν να πάρει τη θέση του Γκόραν Άντονιτς στο κέντρο της άμυνας. Άλλωστε, η τεχνική ηγεσία προσπαθεί όσο μπορεί να τηρεί τον κανονισμό χρησιμοποίησης δύο Κύπριων παικτών. Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Κολοκούδιας έχει προβάδισμα για μια θέση στο δεξί άκρο, αλλά «απειλείται» από τον Άλεξ Κωνσταντίνου.

Η επικρατέστερη ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-5-1, είναι η ακόλουθη: Bεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Κούσουλος (ή Άντονιτς), Γκράσι, Σκοπελίτης, Αβελάιρας, Τσούριουριτς, Κολοκούδιας (ή Κωνσταντίνου), Μάατσι και Μακρίεφ. Εκτός αποστολής είναι ο τραυματίας Πεδρίτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ