aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΨάχνοντας την ιδανική φόρμουλα

Ψάχνοντας την ιδανική φόρμουλα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στο τελευταίο ντέρμπι με την ΑΕΚ φανερώθηκαν αδυναμίες. Συμπτωματικές ή όχι, θα φανεί στην πορεία τι μπορεί να κερδίσει στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΛ. Πιο μακριά φυσικά από το σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα, δεν μπορεί να βλέπει κανένας και ο Μπρούνο Μπαλταζάρ καλείται να βρει την ιδανική φόρμουλα για να μπορέσει η ομάδα του να παρουσιαστεί πανέτοιμη. Ο προπονητής της ΑΕΛ, έχει την δυνατότητα να αλλάξει το πλάνο του και να δούμε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ποιους θα αρχίσει η ΑΕΛ στο ντέρμπι της Λεμεσού. Θα διατηρηθούν οι ίδιοι ή ο Μπαλταζάρ θα προχωρήσει σε δυο τρεις αλλαγές; Ο Πορτογάλος προπονητής έχει τον τρόπο και την ευελιξία να αλλάξει κάποια πράγματα, για να παρουσιαστεί πιο αποφασιστική η ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης. Μας έχει συνηθίσει στο 4-2-3-1, μπορεί όμως, να δούμε την ΑΕΛ να παραταγμένη σε σχηματισμό 4-4-2. Το παιχνίδι βέβαια, πέραν της τακτικής χρειάζεται και άλλα στοιχεία. Σωστή κυκλοφορία, μηδενισμός των λαθών, συγκέντρωση και πάθος.

Ο Ζούνιορ ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα των δύο τελευταίων προπονήσεων και πιθανολογείται η επιστροφή του στο κέντρο της άμυνας. Άγνωστες είναι οι προθέσεις του τεχνικού της ΑΕΛ για το σχήμα στην μεσαία γραμμή. Με την τιμωρία του Ρεζέντε δεν έχει και πολλές επιλογές, έτσι τις τρεις θέσεις θα διεκδικήσουν οι Νικολάου, Φιντέλις, Σίλβα και Σοάρες. Ο τελευταίος μόλις χθες προπονήθηκε κανονικά και ίσως μείνει στον πάγκο.

Μια σίγουρη θέση έχει στην επίθεση ο Μπενίτεθ, ενώ πιο κοντά στο να αρχίσουν σήμερα στην επίθεση έχουν ο Σασί, Ηλία, Αλνταίρ και Μέσκα. Αν ο Μπρούνο Μπαλταζάρ επιλέξει να δύο επιθετικούς, ο Σάσι με τον Ηλία είναι οι επικρατέστεροι, χωρίς να αποκλείεται και διατήρηση του Αρουαμπαρένα στην κορυφή της επίθεσης.

Όποιος και αν είναι ο σχηματισμός της ΑΕΛ απόψε, οι ποδοσφαιριστές της καλούνται να τα δώσουν όλα για τους βαθμούς, αλλά και για την αντιστροφή του κλίματος, μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Είναι ντέρμπι και όσο μέτρια και να παρουσιάστηκε στο τελευταίο της παιχνίδι η ΑΕΛ, δεν θα χωνευτεί εύκολα άλλη μια μέτρια εμφάνιση και μία δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Μπορεί το παιχνίδι να κρύβει πολλές δυσκολίες, όμως δεν έχουν άλλα περιθώρια οι παίκτες  της από τους να ανεβάσουν στροφές απόψε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ