aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΨάχνει τη νίκη, 37 μέρες μετά!

Ψάχνει τη νίκη, 37 μέρες μετά!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τέσσερις σερί ισοπαλίες (με το ίδιο σκορ, 1-1) μετρά η ΑΕΚ, που αγνοεί την επιτυχία από τις 14 Ιανουαρίου όταν είχε κερδίσει τη Νέα Σαλαμίνα με 2-0. Έκτοτε, μεσολάβησαν οι ισοπαλίες με τον Άρη, την ΑΕΖ, τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ. Σήμερα, στο «ΑΕΚ Αρένα» φιλοξενεί την Ομόνοια και θέλει να βάλει ένα τέλος, να επανέλθει στις επιτυχίες και να κάνει το βήμα προς τα μπρος. Σε αντίθετη περίπτωση θα ανοίξει η ψαλίδα από τις ομάδες που προπορεύονται, ενώ σε ενδεχόμενη ήττα θα υποχωρήσει και στην πέμπτη θέση. Ο στόχος της νίκης για την ΑΕΚ στο σημερινό ντέρμπι είναι αδιαπραγμάτευτος, με τον Ιδιάκεθ να προσδοκεί στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση και στην επιτυχία.

Ο Βάσκος τεχνικός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Τομάς, Τέτε, Μιντίκκη, Μίνιο και τον Μοϊσόφ που είναι τιμωρημένος, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Χουάν Πάμπλο. Ερωτηματικό αποτελεί ο σχηματισμός με τον οποίο θα παρουσιάσει την ομάδα του ο Ιδιάκεθ. Αν θα αγωνιστεί με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ή αν θα παίξει με τέσσερις στην άμυνα. Σε περίπτωση που επιλέξει για τρίτο σερί ματς σύστημα 3-5-2, τότε ο Τρουγιόλς θα πλασιώσει τους Καταλά και Μουρίγιο. Δεξί μπακ-χαφ θα είναι ο Ορτίθ, αριστερό ο Γαρίδο, στη μεσαία γραμμή οι Λαμπάν, Μπόλιεβιτς και Λαρένα και στην επίθεση οι Τρισκόφσκι και Φλοριάν.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Ακοράν. Αν καταλήξει στο 4-3-3, τότε ο Τρουγιόλς θα μείνει στον πάγκο και θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας Καταλά και Μουρίιγο, με Ορτίθ και Γαρίδο να καλύπτουν τα δύο άκρα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή θα διατηρηθούν οι Λαμπάν, Μπόλιεβιτς και Λαρένα, στα άκρα της επίθεσης οι Ακοράν και Τρισκόφσκι και στην κορυφή ο Φλοριάν.

Η ΑΕΚ, στα ντέρμπι που έπαιξε με τρεις στόπερ τα πήγε αρκετά καλά. Στα παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ κατάφερε να προηγηθεί, αλλά ισοφαρίστηκε στα τελευταία στάδια των αναμετρήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ