aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠροβλημάτισε, νίκησε και ελπίζει

Προβλημάτισε, νίκησε και ελπίζει

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η νίκη μέσα στο ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια που ήταν ο στόχος επετεύχθη. Έστω με το αυτογκόλ του Κατελάρη και την κακή εικόνα που έβγαλε η ΑΕΚ στο γήπεδο, κατάφερε να πάρει την ουσία που ήταν το τρίποντο. Αυτό είναι που μετρά τη δεδομένη χρονική στιγμή και αυτό είναι που κρατά η ΑΕΚ από την αναμέτρηση στη Λευκωσία. Ήθελε νίκη, την πήρε και βλέπει τη συνέχεια. Είναι, όμως, τόσο εύκολα και απλά τα πράγματα; Γιατί, η εμφάνιση της ΑΕΚ ήταν από τις χειρότερες της ομάδας φέτος. Χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος, χωρίς καλή τακτική.

Ο Ιδιάκεθ άρχισε το ματς με τριάδα στην άμυνα αλλά, στην πορεία, διαφοροποίησε το πλάνο του βλέποντας ότι δεν του έβγαινε όπως θα ήθελε. Αν και η ΑΕΚ ξεκίνησε με γκολ από πολύ νωρίς, εντούτοις δεν μπόρεσε να «χτίσει» πάνω σε αυτό. Δέχθηκε γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης και σε κανένα σχεδόν σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να έχει τον έλεγχο, να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας.

Ακόμη και στο δεύτερο μέρος όταν ο χρόνος πίεζε, η ΑΕΚ δεν έβγαλε τη θέληση και το πάθος της ομάδας που καίγεται για να κερδίσει για να μείνει στο κόλπο του τίτλου. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει τη νίκη και βλέπει τη συνέχεια και τα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια σαν τελικούς. Τέσσερις τελικούς που ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να κερδίσει για να ελπίζει στο θαύμα.

Κόντρα στον Απόλλωνα την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα της Λάρνακας καλείται να παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένη, να παίξει με μεγαλύτερο πάθος και θέληση και να βγάλει χαρακτήρα. Μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσει και ο κόσμος, ο οποίος πρέπει να γεμίσει το γήπεδο για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές στο να πάρουν τη νίκη ώστε να παραμείνει η ομάδα στο κόλπο του τίτλου.

Σίγουρα, όσο περνούν οι αγωνιστικές οι πιθανότητες μειώνονται αισθητά, αλλά στην ΑΕΚ θα το παλέψουν μέχρι τέλους κι ό,τι  βγει. Η νίκη απέναντι στην Ομόνοια στην ουσία εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη και αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Ενόψει του αγώνα με τον Απόλλωνα ο Ιδιάκεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Λαμπάν που συμπλήρωσε κάρτες, όπως και στον Τρισκόφσκι που θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του. Στα θετικά η επιστροφή του Χέφελ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ